Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξει σε ουδέτερο χρόνο η συζήτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών άφησε στη συνέντευξή που παραχώρησε στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το θέμα των εμβολιασμών των υγειονομικών θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ», επισήμανε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία».

Και όταν ρωτήθηκε να υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως στην Ιταλία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Βεβαίως, θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας».

«Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε «Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ