Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και τα τραγούδια του Σαββόπουλου – Επικός διάλογος στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι και αναφορές στα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου είχε το “μενού” της κόντρας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα βρισκόταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφερόταν στο άνοιγμα της αγοράς. “Μοιράσατε υποσχέσεις για άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα, χρεώθηκαν οι μικρομεσαίοι με εμπόρευμα, τους έμειναν τα χρέη. Τώρα εξαγγέλλετε άνοιγμα της αγοράς για το Πάσχα ή μετά το Πάσχα, χωρίς να ξέρουμε, πρώτον, αν θα το κάνετε και, δεύτερον, ποια είναι η εξασφάλιση που δίνετε ότι δεν θα τα ξανακλείσουν αυτοί οι άνθρωποι σε λίγο καιρό Ακούω κραυγή αγωνίες από επιχειρηματίες της εστίασης να λένε ”καλύτερα να μην μας ανοίξουν”. Γιατί εσείς οι ίδιοι λέτε ότι οι άνθρωποι πρέπει τελικά να βγουν από τα σπίτια τους, γιατί κάναμε λάθος τόσο καιρό , γιατί μεταδίδονταν ο καιρός μέσα στα σπίτια και τώρα που ανοίγει ο καιρός, πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους. Αλλά το ερώτημα είναι να πάνε πού; Αφού δεν μπορούν να πάνε να καθίσουν σε έναν ανοικτό χώρο με μέτρα, με αποστάσεις” είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ακούστηκε να σχολιάζει: “Τραπεζάκια έξω, λοιπόν…”

“Ήταν πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το “Τραπεζάκια έξω”, να τον ακούσετε”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Αυτό εισηγείστε;” τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός.

“Αυτό που εισηγούμαι και λέω κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Αυτή είναι η μέση αλήθεια και ο μέσος πολίτης αδυνατεί να κατανοήσει τι του λέτε. Και δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη. Αυτό λέω” του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μουσικές αναφορές συνεχίστηκαν και στη δευτερολογία του Πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκης να αφιερώνει στον Αλέξη Τσίπρα και έναν στίχο από άλλο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου. “Επειδή είχατε ένα διάλογο με την κ. Μπακογιάννη, που σας θύμισε το δίσκο του Σαββόπουλου “τραπεζάκια έξω”. Μου θύμισε ένας καλός φίλος μου ότι σε αυτό τον δίσκο υπάρχει και ένα τραγούδι ακόμη “το τσάμικο”. Είναι το τελευταίο του δίσκου και συμπεριλαμβάνει τον στίχο “η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει. Και όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και πού πηγαίνει”. Να ‘ναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος. Νομίζω ότι γράφτηκε για σας”, αφιερώνοντας με την κακή έννοια τον στίχο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ