Άγρια κόντρα Πλεύρη – Πολάκη στη Βουλή: “Φαρμακερές” εκφράσεις για δοσίλογους και χοίρους – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Θάνο Πλεύρη. Ο κ. Πολάκης είπε ότι “χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια εκτέλεσαν τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του ανακοινώνοντάς το 4-5 ώρες πριν και κάνοντας την εκτέλεση την Κυριακή. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Προφανώς, και δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα γιατί η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια μεριά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις που ιστορικά υπάρχουν στην Ελλάδα από την απελευθέρωσή της το 1821- 1828”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Πολάκης σε έντονο ύφος “υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων και των Μακρυγιάννηδων, η παράταξη των Βελουχιώτηδων, η παράταξη του Πολυτεχνείου και υπάρχει και η παράταξη των κοτζαμπάσηδων και των προεστών. Υπάρχει η παράταξη των συνεργατών και των Τσολάκογλου της Κατοχής και των Γερμανών, υπάρχει η παράταξη που από τη μήτρα της βγήκαν οι Χουντικοί της επταετίας και αυτά τα δύο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Άλλο εκφράζετε εσείς, άλλο εμείς”.

Την έντονη αντίδραση του Θάνου Πλεύρη προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Πολάκη απαντώντας ότι “ξέρουμε το ήθος του κ. Πολάκη και βλέπετε τον διχαστικό λόγο. Το 2021 θέλουν να χωρίζουν τον ελληνικό λαό. Να πάμε ιστορικά στο τι έχει κάνει η κάθε παράταξη εδώ και να μην κοιτάμε ότι αυτή εδώ η παράταξη μετά τον εμφύλιο σπαραγμό έθεσε τις βάσεις ώστε αυτή τη στιγμή να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε. Δεν περιμέναμε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει. Μου κάνει εντύπωση ότι ανέφερα το παράδειγμα με τον λέοντα και τον χοίρο και ο κ. Πολάκης αναγνώρισε τον εαυτό του στον χοίρο και όχι στον λέοντα. Εγώ δεν είπα ποιος είναι ο καθένας. Όταν θα έρθει ο κ. Τσίπρας ή αν δεν έρθει, τότε ο κ. Ραγκούσης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα πρέπει να πουν: εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ η άποψη του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών; Πρέπει επιτέλους να παίρνετε την ευθύνη αυτών που λέτε. Στην πραγματικότητα σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο κ. Πολάκης”

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ