Επίθεση Πολάκη στη ΝΔ: Τολμά η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού να μας κατηγορεί για διαπλοκή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στην κυβέρνηση στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Αρχίζοντας την ομιλία του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “είναι προφανές ότι έχετε σχεδιασμό για εκλογές έως το Φθινόπωρο. Θα κλείσετε δύο χρόνια στην κυβέρνηση και θα φύγετε κυνηγημένοι. Όλο το αφήγημα για τη διαχείριση της πανδημίας, τη στήριξη των μεσαίων στρωμάτων και της ανάπτυξης έχει καταρρεύσει. Έχει καταρρεύσει γιατί είστε οι εκπρόσωποι του πλουσιότερου 5% της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ρίξει ένα απίστευτο γλέντι μέσα από αποφάσεις σας και προσπαθεί να κλείσει πληγές του παρελθόντος και τρώει λεφτά. Γι’ αυτό και ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σχέδιό σας είναι να προχωρήσετε σε μια Προανακριτική Επιτροπή σε ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συγχωρούν οι καναλάρχες και οι ολιγάρχες ότι ο Νίκος Παππάς, ο Λευτέρης Κρέτσος, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε να πληρώσουν για το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων, το οποίο για 25 χρόνια το είχαν λες και ήταν χωράφι που είχαν κληρονομήσει από τον παππού τους. Στήσατε έναν μηχανισμό, μια διαπλοκή και δεν κοκκινίζετε, δεν ντρέπεστε να κατηγορείτε εσείς εμάς για διαπλοκή. Αυτοί που οργανώσατε ένα σύστημα τραπεζιτών- ολιγαρχών- καναλαρχών με υπηρετικό προσωπικό εσάς κι ένα μεγάλο κομμάτι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυβέρνησε και χρεοκόπησε τη χώρα”.

Όπως τόνισε ο κ. Πολάκης “εμείς με κόπο, αίμα και ιδρώτα βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Με επιτυχίες και με λάθη. Με υποχωρήσεις και υπομονή. Εμείς δεν κλέψαμε και το ξέρετε πολύ καλά. Και ο Παππάς στο νοίκι μένει και εγώ ως υπουργός αναγκάστηκα να πάρω 100.000 ευρώ δάνειο για να μπορέσω να στηρίξω την οικογένειά μου. Πείτε μου ένας από εσάς που έκανε το ίδιο πράγμα”.

Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε μια σειρά υποθέσεων που όπως είπε αποτελούν παραδείγματα διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ τόνισε ότι “το φαγοπότι πρέπει να σταματήσει”. Σύμφωνα με τον ίδιο “εμείς φανάρι σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να σας κρατήσουμε. Τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό για παράδειγμα μια αντιδήμαρχος γαλάζια να “ντανιάζει” στο σπίτι της τις κονσέρβες, τα γάλατα κ.α. που ήταν για τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα. Αυτοί μας κυβερνούν. Τολμάτε εσείς η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού να μιλήσει σε εμάς για διαφθορά και διαπλοκή. Εδώ θα είμαστε και θα τα πούμε και να είστε σίγουροι ότι η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ