Κεραμέως στον Realfm 97,8: Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την Cisco – Τι είπε για τα προσωπικά δεδομένα

“Προτεραιότητά μας είναι οι μαθητές, να βρεθούν το γρηγορότερο στο φυσικό τους περιβάλλον. Όλοι οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, όλοι. Είμαι σε τακτική επικοινωνία με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε καθημερινή βάση” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν συζητάμε για μαθήματα το Πάσχα, θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές, υπάρχει κόπωση, το αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Η τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αλλά σίγουρα δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση. Συνεπώς, η όποια παράταση που συζητάμε πρόκειται να περιοριστεί στον μήνα Ιούνιο, μιλάμε για παράταση εντός του μηνός Ιουνίου, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας” συμπλήρωσε.

“Έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα των voucher, μιλάμε για 560.000 νέους από τεσσάρων έως 24 ετών, που θα λάβουν αυτό το επίδομα για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές. Να σας δώσω μια τάξη μεγέθους στην χώρα κάθε χρόνο περίπου πωλούνται στον ιδιωτικό τομέα 900.000 τέτοιες συσκευές. Μόνο για το πρόγραμμα αυτό θα δοθούν 560.000” σημείωσε.

Σχετικά με τη Cisco ανέφερε ότι “θεωρώ απολύτως θλιβερό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο να λέει απροκάλυπτα ψέματα και ξέρετε πόσο προσεκτική είμαι στον δημόσιο λόγο. Να μας ελέγχει βεβαίως, αλλά να μας ελέγχει με ψέματα; Ψέμα πρώτο: ακούμε από χθες από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η σύμβαση με την Cisco δεν είναι εντέλει δωρεάν. Μα, νομίζουν ότι ο κόσμος δεν διαβάζει; Είναι απολύτως δωρεάν, το λέει ο τίτλος της σύμβασης, το λέει το άρθρο 1 της σύμβασης. Από τον Μάρτιο του 2020, οπότε και ξέσπασε η πανδημία μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας εντελώς δωρεάν. Φυσικά και ήταν δωρεάν μέχρι τον Ιανουάριο. Τι περίμενε η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα είναι για πάντα δωρεάν; Ήδη είναι τεράστιο επίτευγμα της κυβέρνησης που κατάφερε να εξασφαλίσει οριζοντίως για όλη τη χώρα τέτοια πλατφόρμα για να συνεχίζει απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Τι περίμεναν ότι θα είναι για πάντα; Εμείς αντί να δεσμεύσουμε νέα κονδύλια, πήγαμε και αξιοποιήσαμε υφιστάμενες ανενεργές άδειες που τις υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος επέλεξε προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’αυτό είναι σε τέτοια δυσμενή θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει πού να κρυφτεί, δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται διότι αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι άδειες δίνονται στο πλαίσιο σύμβασης που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε όλως τυχαίως τρεις ημέρες πριν τις εκλογές”.

“Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι σύμβαση δωρεάς. Προβλέπεται ρητά ότι όταν δεν υπάρχει επιβάρυνση για το δημόσιο, δεν προβλέπεται ανάρτηση, δεν υπάρχει καν ειδική κατηγορία. Παρ’ολα αυτά είχαμε στείλει τη σύμβαση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία την μελέτησε και έβγαλε τον Σεπτέμβριο εγκριτική απόφαση. Δεύτερον, είχα προτείνει να έρθει να την δει όποιος θέλει. Ξέρετε πόσα κόμματα ήρθαν; Μηδέν! Όλα για το θεαθήναι. Τον Ιανουάριο η δωρεά έληξε. Η τηλεκπαίδευση μπήκε στο πλαίσιο αυτό του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2″, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέοξν επιβάρυνση στο δημόσιο. Και πόσο θα κοστίσει για ένα χρόνο στον Έλληνα φορολογούμενο με την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ; 14 ευρώ για κάθε εκπαιδευτικό. Αυτό είναι το συγκλονιστικό ποσό. 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε έναν εκπαιδευτικό. Έρχομαι και στο δεύτερο ψέμα. Λέει ότι η κυβέρνησή μας έδωσε εμπορικά προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου μαθητών. Δεν ξέρουν καν πόσοι είναι οι μαθητές, αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη. Είπε μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συνήθειές τους, τι ψωνίζουν… Τι νομίζουν; Έχουν δει πώς δουλεύει μια πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης; Πού δηλώνεις κάτι τέτοιο; Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα, δεύτερον η σύμβαση στο άρθρο 2, το λέει ρητά ότι εταιρεία δεν επιτρέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε χρήση προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα που λένε δεν υπάρχουν, αλλά ακόμη κι αν υπήρχαν, δεν μπορούν να προβούν στη χρήση για σκοπό άλλον από την εκπαίδευση” τόνισε.

“Στη Βουλή ο κ. Φίλης ήρθε με ένα στικάκι και κραύγαζε για έλεγε έγινε διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών. Εγώ σας προκαλώ ρωτήστε τον, να μας βρει ένα προσωπικό δεδομένο μαθητή που υπήρχε. Ούτε ένα” περιέγραψε.

“Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που η αντιπολίτευση πολεμάει τόσο λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση” είπε η κ. Κεραμέως.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ