Κουτσούμπας: Δεν μπορούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές – BINTEO

“Δεν μπορούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, καθώς όλοι ως κυβερνήσεις έχουν βαριά και απαράγραπτη ευθύνη για το έγκλημα που καταδικάζουν στα λόγια και ο ένας φορτώνει στην πλάτη του άλλου” είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δευτερολογία του στη Βουλή, αναφερόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

“Εσείς που διευκολύνατε πολιτικά την βαρβαρότητα, καθώς με την πολιτική σας τσακίσατε και τσακίζετε την οικονομική αξιοπρέπεια της νεολαίας, του λαού μας, τους μισθούς, τα δικαιώματα, τον στοιχειώδη κοινωνικό έλεγχο, τον συνδικαλισμό, που είναι κάποιο αντίβαρο σε κάθε είδους πιέσεις των ισχυρών, εσείς ανοίγετε τον δρόμο για την κάθε λογής -για να το πούμε και με τη δική σας διάλεκτο- κατάχρηση εξουσίας των ισχυρών σε χρήμα και θέσεις” τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού. “Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε μεταθέτοντας ο καθένας σας στο παρελθόν τις συνέπειες του καπιταλιστικού μοντέλου που πρεσβεύετε; Βοά από τη διαφθορά τη βασισμένη σε οικονομικά αίτια ολόκληρος αυτός ο σάπιος κόσμος σας”, πρόσθεσε.

Είπε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα σήμερα, ειδικά για την νεολαία “γιατί κάνετε τους ταξικά ισχυρούς ακόμα ισχυρότερους και τους ταξικά αδύναμους πιο αδύναμους”. “Υποκρίνεστε πως δεν ευθύνεται το σύστημα που με λούφα και παραλλαγή όλοι σας ανεξαίρετα υποστηρίζετε, το μοντέλο σας ο καθένας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για Κουφοντίνα και πανδημία

“Είναι λογικό να μονοπωλούν την επικαιρότητα οι αθλιότητες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο του πολιτισμού. Όμως επικαιρότητα είναι και η πανδημία η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, το έμφραγμα στα δημόσια νοσοκομεία, η απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, σε ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, η μη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, η μη ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας” συνέχισε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοιγοκλείνει τα σχολεία, έχει κλείσει τα πανεπιστήμια χωρίς να υπολογίζει τις τεράστιες συνέπειες στη μόρφωση και την ψυχολογία των νέων παιδιών. Επίσης, είπε ότι επικαιρότητα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας ή δουλεύοντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

“Επικαιρότητα είναι και τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στα όρια της επιβίωσης μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον χώρο του εμπορίου, της εστίασης, αλλού. Επικαιρότητα είναι και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού στην οποία η κυβέρνηση «έχει δώσει τα ρέστα της. Το είδαν οι φοιτητές στο ΑΠΘ, το είδαμε και ΄μεις και όλη η Ελλάδα. Αυτό εννοούσατε όταν, εδώ στη Βουλή, λέγατε πως στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία αλλά η δημοκρατία; Αποκαλύφτηκε ότι ο πραγματικός στόχος του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν ήταν η δήθεν “εγκληματικότητα” στα πανεπιστήμια, αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιδρούν, αντιστέκονται στην πολιτική σας. Οι σχολές ανοίγουν μόνο για τα ΜΑΤ. Η κυβέρνηση κρατάει κλειστές τις σχολές για τις σπουδές, για την έρευνα, για όλα όσα είναι αναγκαία για την αυριανή γενιά επιστημόνων. Κάνετε μία επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού” τόνισε.

“Το ίδιο κάνετε και με την περίπτωση της απεργίας πείνας και με το ζήτημα μιας αυθαίρετης μεταχείρισης σε βάρος ενός κρατουμένου. Την γνώμη μας για τον Κουφοντίνα και όλους αυτούς και για τις πράξεις τους και πώς αυτές αξιοποιήθηκαν για να συκοφαντηθεί ο λαός, το κίνημά του, οι αγώνες του, η επαναστατική ιδεολογία και πράξη, την ξέρετε. Και την ξέρει κι όλος ο ελληνικός λαός εδώ και πάρα πολλά χρόνια” σημείωσε.

“Στην προκειμένη όμως περίπτωση δε μιλάμε γι’ αυτό. Επιλέγετε συνειδητά να εντείνετε τον αυταρχισμό και να κάνετε μια επίδειξη δύναμης, αλαζονείας, επιλέγετε να το κάνετε εκεί που θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο, ίσως, να γίνει αποδεκτό στις λαϊκές συνειδήσεις. Και τελικά εσείς πολιτικοποιείτε και κομματικοποιείτε το όλο θέμα, όμως το όργιο καταστολής συνολικά, αφορά και στοχεύει τελικά τον ίδιο τον λαό, την ίδια τη νεολαία” υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ