Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν μπορείτε να πάρετε αποστάσεις από τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική σας

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και απάντηση στην Φώφη Γεννηματά αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς στην τριτολογία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τη λάσπη, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Η απάντηση σε Γεννηματά

«Το #MeToo και οι αποκαλύψεις οι οποίες γίνονται σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν έχουν κομματικό χρώμα και κομματική ταυτότητα», είπε ξεκινώντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός για να σπεύσει απευθυνόμενος στην κα. Γεννηματά να πει: «Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου να καπελώσω αυτό το κίνημα. Έχω την ευθύνη όμως ως πρωθυπουργός της χώρας να το στηρίξω, να το ενισχύσω και να το θωρακίσω θεσμικά. Αυτό ακριβώς κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για να αναφερθεί στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Τσίπρα στα θέματα βιασμού δεν είσαστε καλά ενημερωμένος, καταψηφίσατε τις διατάξεις που αυστηροποιούσαμε τον Ποινικό Κώδικα».

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της επικοινωνιακής διαχείρισης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που αποκαλέσαμε ποιότητα Δημοκρατίας. Το πώς αντιμετωπίζουμε τα τρολ του διαδικτύου, αν παίρνουμε ή δεν παίρνουμε αποστάσεις απ’ αυτά. Εγώ τι κατάλαβα; Ότι δεν μπορείτε να πάρετε αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και από τα πιο ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική σας. Γιατί το κάνετε; Είναι δικό σας ζήτημα. Αν σας κάνει καλό ή όχι κομματικά θα το κρίνουν οι πολίτες. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα», ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

Για τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κα Αγαπηδάκη, ο πρωθυπουργός αρχικά τόνισε ότι «επί δικών μας ημερών μειώθηκε στο ελάχιστο ο αριθμός των ανηλίκων προσφύγων από τις δομές» ενώ σε ότι αφορά το ακραίο ύφος αναρτήσεών της στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «γράφτηκε όταν δεν είχε δημόσιο αξίωμα, όταν ήταν πολίτης. Ο κ. Πολάκης και η κα Ελευθεριάδου έχουν δημόσιο αξίωμα. Άλλο ο πολίτης, άλλο ο εκλεγμένος πολιτικός».

Οι αναρτήσεις Ραγκούση για Τσίπρα

Κλείνοντας την τριτολογία του ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως πράγματι στο Διαδίκτυο λέγονται σκληρά πράγματα ορισμένες φορές. «Θέλω να τελειώσω με το εξής «Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πολιτικός της Μεταπολίτευσης», «Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι σαν να κλέβεις Εκκλησία», «Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος». Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; ο κ. Ραγκούσης που είναι δίπλα σας. Ποιος είναι πιο υποκριτής; Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;», είπε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ