Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε να μην κάθεται στα έδρανα η κ. Μενδώνη, αλλά η κ. Αγαπηδάκη

“Λένε ορισμένοι και όχι αδίκως, ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό επιχείρησε να κάνει επί 40 λεπτά ο κ. Μητσοτάκης. Αν και ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν θέλει η σημερινή συζήτηση να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων Γ Εθνικής, αλλά ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει το επίπεδο σε τοπικό ερασιτεχνικό” δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

“Εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης σήμερα κ. Μητσοτάκη. Για αυτά συζητάει όλος ο ελληνικός λαός που μας παρακολουθεί και θέλει να ακούσει κάτι. Περίμενε να ακούσει έστω μια συγγνώμη για τις ολιγωρίες, για τα λάθη, για τις παραλείψεις της κυβέρνησής σας και να δώσετε κάποιες εξηγήσεις. Εσείς επιλέξατε αλλάζοντας το πλαίσιο της συζήτησης να γλιτώσετε από αυτή τη βάσανο και δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση να μην κάθεται στα έδρανα η κ. Μενδώνη αλλά η κ. Αγαπηδάκη. Το επιλέξατε προφανώς, δεν είναι τυχαίο” τόνισε.

“Κάνατε ένα λάθος κ. Μητσοτάκη, γιατί σήμερα δεν ήρθατε για να δώσετε εξηγήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να απευθυνθείτε στον ελληνικό λαό” πρόσθεσε.

“Υπάρχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια μας μία προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη σαν μία ταλαιπωρία για το τίποτα; Δεν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κατηγορίες σαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας; Δεν πιστεύω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Το μόνο τεκμήριο που αμφισβητείται σήμερα είναι το δικό σας τεκμήριο πολιτικής αθωότητας” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ