Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Είπα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι θέλω να χρησιμοποιήσουμε τα “μπαζούκας”

“Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 ήταν 190.000 οι εκκρεμείς κύριες, τώρα έχουν πάει 155.000. Είναι πολλές φυσικά και τώρα που πήγαν στις 155.000. Οι εκκρεμείς συνολικά συνταξιοδοτικές υποθέσεις με τον έναν ή άλλον τρόπο ήταν τότε 1.059.000, άρα αυτό μας άφησε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον κόσμο όμως δεν τον ενδιαφέρει τόσο τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι κάνουμε εμείς, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει τη σύνταξή του. Επειδή λοιπόν υπάρχουν 155.000 εκκρεμείς συντάξεις αυτή την ώρα, εκ των οποίων μόνο το 1/3 έχει πάρει τις θεσπισμένες εδώ και χρόνια προσωρινές συντάξεις, εκείνο που είπαμε ότι για να υπάρξει μια ανακούφιση να σπεύσουμε να δώσουμε μέσα σε δύο μήνες αυτόν τον αριθμό των εθνικών συντάξεων και αναδρομικά έτσι ώστε το κράτος να είναι στοιχειωδώς εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η νούμερο ένα προτεραιότητα του υπουργείου είναι να δοθούν αυτές οι εθνικές συντάξεις έναντι και με όλα τα αναδρομικά, διότι εδώ μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς όχι μόνο για λίγους μήνες αλλά και για ένα και για δύο και για τέσσερα χρόνια” σημείωσε.

“Όταν σε κάποιον χρωστάς και δεν του έχεις δώσει τίποτα, προτάσσεις αυτό σε σχέση με τον άλλον, ο οποίος περιμένει απλώς μια αύξηση στη σύνταξή του, που είναι ιερό του δικαίωμα να την πάρει, αλλά όταν έχεις έναν συγκεκριμένο μηχανισμό που βγάζει τις συντάξεις με συγκεκριμένες αντοχές και δυνατότητες, προτάσσεις και βεβαίως προετοιμάζεις το έδαφος ώστε αμέσως μετά να καταβληθούν και τα αναδρομικά” συμπλήρωσε.

“Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε ώστε να υπάρξει επιτάχυνση, είπα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι το σχέδιο που είχε καταστρωθεί και προέβλεπε μια περαιτέρω επιτάχυνση, δεν μου αρκεί και θέλω ακόμα πιο γρήγορες ταχύτητες. Πώς να σας το πω; Τους είπα επί λέξη ότι θέλω να χρησιμοποιήσουμε τα μπαζούκας. Δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού για εμένα στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες, δεν μπορούμε να πάμε με τις συμβατικές μεθόδους” τόνισε ο υπουργός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ