Μητσοτάκης: Μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας – ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στην ερώτηση για την προμήθεια των εμβολίων.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκ. δόσεις εμβολίων, που επαρκούν για τον εμβολιασμό 15 εκ. πολιτών, δηλαδή του διπλάσιου αριθμού από αυτόν που θα εμβολιαστεί. Τώρα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να αγοράσουμε ακόμη περισσότερα, θα είναι πρώτοι που θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν και να υπονοήσουν ότι το κάναμε για λόγους οικονομικής δοσοληψίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε επαρκέστατα τα εμβόλια, ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση εμβολιασμών που θα υπάρχει. Η δυσκολία είναι δυσκολία αυτή τη στιγμή που έχουμε λιγότερα εμβόλια γι’ αυτό υπάρχει σταδιακή αύξηση του εμβολιασμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα έχουμε στην Ελλάδα 4 εκ. δόσεις, ενώ θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει 2 εκ. συμπολίτες μας, με προτεραιότητα στους πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο να εισαχθούν σε νοσοκομεία και έτσι ανακουφίζουμε το Σύστημα Υγείας»

«Από τον Φεβρουάριο, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, θα ετοιμαστούν 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα γίνονται 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα και θα αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού του πληθυσμού», είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ