Βελόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: Ανίκανη η κυβέρνηση – Θα έπρεπε να ασκήσει βέτο

«Αδαή και ανίκανη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, στη Βουλή. «Δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχε άρθρο για απαγόρευση όπλων και επέμενε στη θέση αυτή; Δεν γνώριζε ούτε ότι κρύβονται συμφέροντα πίσω από αυτές τις χώρες, ότι γερμανικές, ιταλικές, ισπανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία; Ούτε ότι είμαστε μόνοι μας δεν γνώριζε η κυβέρνηση;», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα, χθες, θα έπρεπε να ασκήσει βέτο.

«Δυστυχώς, η χώρα μας δεν άσκησε βέτο. Θα έπρεπε να κάνει χρήση του μοναδικού πυρηνικού όπλου που διαθέτει, του “βέτο”», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Νωρίτερα η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής: «Άλλη μία αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης προσμετράται στο ίδιο αποτυχημένο έργο της, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις, αλλά η ίδια πίστευε ότι θα μπορούσε να το κάνει!

Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όταν δεν μπορείς να αξιολογήσεις τα τεράστια συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών στην Τουρκία και όταν δεν γνωρίζεις τα βασικά, ότι δηλαδή δεν υπάρχει άρθρο που να επιβάλλει κυρώσεις σε χώρες για το εμπόριο όπλων τότε πέρα από ανίκανος είσαι και αδαής. Όλη η ιστορία αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο του κειμένου που αναφέρει ότι «πρέπει να αναμένουμε την εκλογή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για να ληφθούν αποφάσεις»! Όπερ σημαίνει αυτό που υποστηρίζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση και η περιβόητη «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είναι ένα κενό γράμμα. Επιβεβαιώνει δεν τον ισχυρισμό μας, ότι είμαστε μόνοι»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ