Αντιδράσεις στη Βουλή για την ομιλία Βελόπουλου – “Τον δικό μου πατέρα δεν θα τον κάνω πειραματόζωο”

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την οργισμένη αντίδραση των εκπροσώπων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή προκάλεσε η νέα αντιεμβολιαστική ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μίλησε για πειραματόζωα και για επιστήμονες τρομολάγνους, οι οποίοι τα έχουν πάρει. “Τι δουλειά έχει η Λινού με ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης σε εταιρία για AIDS να μιλάει για κορoνοϊό; Και ο Σύψας τα ίδια. Έχουν πάρει λεφτά από εταιρείες για έρευνα και προβάλλουν την τρομολαγνεία” είπε αρχικά. Ο κ. Βελόπουλος απαντώντας στη μομφή περί ψεκασμένων δήλωσε ότι προτιμά να είναι ψεκασμένος “αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε Χασάν. Και περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω” πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος ενώ μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά λέγοντας ότι κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο.

Στον κ. Βελόπουλο απάντησε πρώτος ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος καταδίκασε τη ρητορική του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης και τον κατήγγειλε ότι τροφοδοτεί συνειδητά πνεύμα φοβίας. Ο κ. Βούτσης μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στον κ. Βελόπουλο.

Εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτη απάντησε στον κ. Βελόπουλο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι παρασύρει τους πολίτες σε καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία τους, ενώ και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο κ. Βελόπουλος ήταν στην αίθουσα τουλάχιστον κατά την ομιλία του κ. Βούτση απέφυγε να του απαντήσει για το θέμα των εμβολίων.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ