Κικίλιας: Όλη η χώρα έχει υψηλό ιικό φορτίο – Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ιδιαίτερα – ΒΙΝΤΕΟ

“Είμαστε σε μία φάση εξέλιξης και διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα η οποία έχει πιέσει πολύ την κοινωνία, έχει πιέσει πολύ το εθνικό σύστημα υγείας και προφανώς έχει βάλει άλλα δεδομένα στον τρόπο που προγραμματίζαμε ως οργανωμένη πολιτεία να επιστρέψουμε σε μία μερική κανονικότητα” ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Open, o υπουργός διευκρίνισε σχετικά με χαλάρωση των μέτρων πως πλέον δεν συζητάμε με ημερομηνίες αλλά με το πώς εξελίσσεται ο αριθμός των κρουσμάτων ώστε να πάρει το εθνικό σύστημα υγείας το οποίο δοκιμάζεται “ανάσες”. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ωστόσο πως το ΕΣΥ είναι όρθιο και αντέχει.

Σε ερώτηση σχετικά με την άρση του lockdown σταδιακά σε περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως όλη η χώρα έχει υψηλό ιικό φορτίο και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία.

Πρόσθεσε πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ιδιαίτερα λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

Σχετικά με την βόρεια Ελλάδα ο υπουργός ανέφερε πως από οι ΜΕΘ από τις 37 έφτασαν τις 220. Συγκεκριμένα , σχετικά με την εφιαλτική κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας, ανέφερε πως αυτό είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12.

Παράλληλα έκανε έκκληση προς όλους να σέβονται τους κανόνες του lockdown.

Σχετικά με το εμβόλια για τον κορονοϊό τόνισε πως αυτά θα έρθουν την ίδια στιγμή που θα εγκριθούν χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό υπάρχει περίπτωση να είναι πριν από το τέλος του έτους.

Δείτε τα βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ