Μητσοτάκης: Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα κορονοϊού – Σακελλαροπούλου: Τα παιδιά έχουν να μας διδάξουν πολλά

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα, σημειώνοντας ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να ανακοινώσει κάποια πρόσθετα μέτρα. Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στον διάλογο που είχε με την κυρία Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες “είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που έχει έρθει στην πατρίδα μας. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι παρηγοριά. Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στους Έλληνες πολίτες, να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε. Θα σας ενημερώσω γι’ αυτά θα σας ενημερώσω και για την τριμερή διάσκεψη που είχαμε στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου… Σ’ αυτήν την τριμερή διάσκεψη επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή ωριμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίες, στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ποια είναι η μία χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται να μην θέλει να παίξει με αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού. Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία θα σταματήσει τις αυτές τις προκλητικές ενέργειες που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνοντας τον λόγο υπογράμμισε: “Παρακολούθησα τις δηλώσεις χθες. Πράγματι η Ελλάδα όχι απλώς το δηλώνει αλλά και στην πράξη το αποδεικνύει ότι έχει ακολουθήσει σταθερά την οδό της διεθνούς νομιμότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής και καλό θα ήταν να ακολουθούν και οι υπόλοιποι γιατί χρειαζόμαστε για το μέλλον ηρεμία, ασφάλεια και σταθερότητα. Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που ακολουθεί τον ρόλο του ταραξία και ίσως πρέπει και η Ευρώπη, έχει γίνει αντιληπτό το πρόβλημα όπως βλέπω, αλλά η αρχή της αλληλεγγύης για τα κράτη μέλη θα πρέπει κάποια στιγμή να επικρατήσει και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις στα πράγματα. Αυτήν τη στιγμή είναι δυσάρεστη η κατάσταση με τα ελληνοτουρκικά και στην ευρύτερη περιοχή και είναι καλό που υπάρχουν τριμερείς και πολυμερείς της Ελλάδας με άλλους συμμάχους και γειτονικές χώρες αλλά νομίζω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας. όταν άνοιξαν τα σχολεία είχα βρεθεί στο Καστελλόριζο και είδα με μεγάλη χαρά τα παιδιά, ιδίως τα μικρά, με πόση ευκολία αποδέχτηκαν και συμφιλιώθηκαν με τη μάσκα με το άνοιγμα των σχολείων. Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και την κοινωνική συμπεριφορά” είπε μεταξύ άλλων η κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ ακολούθως ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, και τόνισε ότι “δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα” και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

“Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το Σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που επανέλαβε ότι το απόγευμα θα ανακοινώσει τα επιπρόσθετα μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ