Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα – Ανακοινώνει νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το απόγευμα, όπως έκανε γνωστό κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες για το θέμα του κορονοϊού.”Είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που έχει έρθει στην πατρίδα μας. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι παρηγοριά. Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στους Έλληνες πολίτες, να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Η κυβέρνηση προχωρά σε δύο επίπεδα: Πρώτον, απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση αυτών. Δεύτερον, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Στο μήνυμά του θα τους ενημερώσει για το που βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορονοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, τα μέτρα θα αφορούν σε περισσότερα τοπικά lockdown ανάλογα με τον επιδημιολογικό συναγερμό της κάθε περιοχής. Επίσης στο τραπέζι βρίσκεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού και πιθανότατα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μεταξύ 1 με 5 π.μ. προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα αμέσως μόλις κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με επιστήμονες αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς πριν προχωρήσει στο τηλεοπτικό μήνυμα. “Δύσκολη εξίσωση” αποτελεί η Αττική, όπου η διασπορά του ιού είναι πιο έντονη στον Κεντρικό Τομέα και τη Δυτική Αττική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ