Βελόπουλος για συγκεντρώσεις: Κάνετε ένα βήμα μπροστά ενώ χρειάζονται δέκα – Αυστηροποίηση ποινών

Υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών που προβλέπονται για τις συγκεντρώσεις, στο επίμαχο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, τάχθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι «εδώ κάνετε ένα βήμα μπροστά ενώ χρειάζονται δέκα».

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την πεποίθησή του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αν δεν αυστηροποιήσετε τις ποινές πάλι εδώ θα είμαστε να συνεδριάζουμε» και εκτίμησε ότι στη χώρα δεν υπάρχει πρόβλημα νόμων και πως η κυβέρνηση φοβάται την αριστερά. Έστρεψε επίσης τα βέλη του κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «πάει να εφαρμόσει ένα νόμο που εφαρμόζεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη» και αναρωτήθηκε «γιατί στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν μπαχαλάκηδες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικέντρωσε την κριτική του λέγοντας πως με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση «κάνει πλημμέλημα το αδίκημα αντί για κακούργημα» και εκτίμησε ότι «θα αποτύχει πάλι γιατί φοβάμαι ότι δεν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα».

Απευθυνόμενος στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου είπε χαρακτηριστικά «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα το έχουμε κάνει λάστιχο», καθώς «τα μνημόνια παραβιάζουν το Σύνταγμα με κάθε δυνατό τρόπο και οι εντολές της ΕΕ που εμπεριέχουν τα μνημόνια είναι υπέρτερες της ελληνικής νομοθεσίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αντισυνταγματικό είναι να φοβάται ο μαγαζάτορας να ανοίξει το μαγαζί του, να πετάει κάποιος μολότοφ και να διαλύει καταστήματα και αυτοκίνητα, να μην μπορεί ο φοιτητής ή ο καθηγητής να πάει για μάθημα στη σχολή του».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, εξίσου αντισυνταγματικά είναι η απόδοση ιθαγένειας με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών, η Συμφωνία των Πρεσπών, τα δακρυγόνα κατά διαδηλωτών επί ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Κατρούγκαλου που πετσόκοψε τις συντάξεις».

«Το πρόβλημα είναι ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν μια διαχρονική πολιτική επιχειρηματολογία που έχει ένα ενιαίο μοτίβο. Το «εμείς είμαστε λιγότερο χειρότεροι από τους άλλους» είπε ο Κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι ελλείψει επιχειρημάτων, «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πέτσινες αντιπαραθέσεις», όμως «τα λεφτά που μοιράζουν στα ΜΜΕ είναι ζωντανό χρήμα», με το οποίο «θα μπορούσαμε να αγοράσουμε δέκα ασθενοφόρα».

«Είναι απορίας άξιο να ακούω για cosa nostra, για παιδεραστές, για καλογρίτσες και για εκατομμύρια ευρώ. Όταν όμως οι ψηφοφόροι ακούν αυτά τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι στις εκλογές το 55% των Ελλήνων δεν θα πάνε να ψηφίσουν» είπε ο Κ. Βελόπουλος αναφέροντας ότι η πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι «πραγματικά ισόβια, σε παιδεραστές και εμπόρους ναρκωτικών».

Απαντώντας στην αναφορά στο πρόσωπό του από τον πρώην υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, ο Κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι ποτέ δεν έχει επιδοθεί σε προσωπικές επιθέσεις, και έθεσε το ερώτημα τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Ξανθός «για να πληρώσει η ΝΟΒΑΡΤΙΣ αποζημίωση στην χώρα μας». «Αντίθετα επί υπουργίας σας αθωώθηκε ο Φρουζής. Και μην μου πείτε ότι δεν παρεμβαίνετε στην δικαιοσύνη, γιατί όλες οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι η ΝΔ «εξυπηρετεί συγκεκριμένους φίλους, συγκεκριμένους επιχειρηματίες που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες, να δολοφονήσουν το περιβάλλον, να μην φέρουν πλούτο».

Χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» μια ανακοίνωση εταιρείας που στήνει φωτοβολταϊκά και ζητά από τους μελισσοκόμους να πάρουν τα μελίσσια τους από την περιοχή γιατί εμποδίζουν τα φωτοβολταϊκά, να υποκαθιστά το κράτος».

Ο Κ. Βελόπουλος είπε ακόμα ότι «κανείς δεν απάντησε στον κ. Μπορέλ ο οποίος έκανε λόγο για μοίρασμα των πετρελαίων στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τη Μακεδονία και η ΝΔ τώρα προδίδει την Ελλάδα με την συνεκμετάλλευση. Σας καλώ να αντιδράσετε σε όσα έχει συμφωνήσει υπογείως ο κ. Μητσοτάκης για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού λαού και δεν μπορείτε να τα δώσετε σε κανέναν».

Τέλος, αναφερόμενος στον πεζόδρομο του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας, είπε ότι «όλο αυτό ήταν μια ατυχέστατη επιλογή του Δημάρχου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ