Τα ευτράπελα της ψηφοφορίας στη Βουλή – O βουλευτής που έριξε ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο και οι απόντες

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα και στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι βουλευτές των κομμάτων καλούνται να ψηφίσουν για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά τη σχετική πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αναστάτωση προκλήθηκε από ένα λάθος που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης. Ο βουλευτής έριξε κατά λάθος στην κάλπη ένα “γυμνό” ψηφοδέλτιο, το οποίο δηλαδή δεν είχε τοποθετήσει μέσα σε φάκελο. Εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που του επισήμαναν το λάθος και η διαδικασία της ψηφοφορίας διεκόπη, με τον πρόεδρο της εφορευτικής να κατεβαίνει στην κάλπη. Έπειτα από μία σύντομη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει η κάλπη να ανοίξει, ο κ. Καλογιάννης να βγάλει το ψηφοδέλτιό του και αφού το τοποθετήσει μέσα σε φάκελο να το ξαναρίξει μέσα στην κάλπη. Το σημερινό λάθος του βουλευτή της ΝΔ επανέφερε στη μνήμη των παλαιών συντακτών την περίπτωση του πατέρα του, Λευτέρη Καλογιάννη, επίσης βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος το 1985 κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε πάρει την κάλπη και αφού την έβαλε στην πλάτη του την μετέφερε στα γραφεία της Κ.Ο. της ΝΔ.

Λίγο πριν το περιστατικό με τον κ. Καλογιάννη, ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ, τράβηξε τα “βλέμματα”. Ο Γιώργος Βλάχος γνωστός “καραμανλικός” βουλευτής, πριν ψηφίσει, επέλεξε να δείξει το ψηφοδέλτιό του σε πολλά άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, μία κίνηση που εκτιμάται πως είχε στόχο ο βουλευτής να δείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία.

Αρκετά σχόλια προκάλεσε και ένα ακόμη περιστατικό, που αφορά το Κίνημα Αλλαγής. Οι τρεις απόντες βουλευτές του κόμματος (Γεννηματά, Παπανδρέου και Καστανίδης) επέλεξαν να στείλουν επιστολή πρόθεσης ψήφου στον Πρόεδρο της Βουλής, μία πρωτοβουλία που προκάλεσε συζήτηση καθώς επιστολή πρόθεσης ψήφου σε μυστική ψηφοφορία δεν νοείται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ