Ο Θεοχάρης μιλάει για την κρίση στον τουρισμό

“Πράγματι είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Η κατάσταση της πανδημίας είναι μία κατάσταση που έχει σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα και ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα ο τουρισμός θα πληγεί κυρίως γιατί αφορά μετακινήσεις που έχουν ήδη απαγορευτεί και αφορά επίσης και τις χώρες από τις οποίες φεύγει ο τουρίστας και τη χώρα τη δικιά μας που τον υποδέχεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ορίζοντας για να ξέρουμε πότε ακριβώς θα επανέλθουμε στην κανονικότητα”, είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η φετινή σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή… Εδώ θα έχουμε για πρώτη φορά και σύμμαχο τη ζήτηση, δηλαδή θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα θέλουν να έρθουν γιατί δεν θα είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν το καλοκαίρι. Συνεπώς, έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να κάτσουμε όλοι στο τραπέζι και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

“Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πάρουν επέκταση του επιδόματος και τώρα θα κοιτάξουμε να καλύψουμε έστω και με κάποιον άλλο τρόπο κάποιους, περίπου 3.000, που έληξε τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν θα γίνει μέσω επέκτασης θα βρούμε μία μεθοδολογία να τους στηρίξουμε και αυτούς οικονομικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ