Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο μεταναστευτικό, με τις χιλιάδες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και τις νέες ροές στα νησιά του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Έβρος: Σχεδόν 10.000 απόπειρες εισόδου σε 24 ώρες – 73 συλλήψεις

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο από πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές αποτράπηκε η είσοδος σε 9.972 άτομα, ενώ οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε 73 συλλήψεις.

«Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. ‘Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ