“Θερμή” υποδοχή στον Χατζηδάκη στη μονάδα “Πτολεμαΐδα 5” – Ο διάλογος με… μαντινάδες – ΒΙΝΤΕΟ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στη μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» της ΔΕΗ, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης μετέβη στην περιοχή παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επισκέφθηκε τα ορυχεία της ΔΕΗ και τον χώρο όπου κατασκευάζεται η μονάδα Πτολεμαϊδα 5. Εκεί, εργαζόμενοι της ΔΕΗ και συνδικαλιστές υποδέχθηκαν τον υπουργό με συνθήματα και γιουχαΐσματα, κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες. Δείτε το βίντεο:

Το μήνυμα του Κωστή Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής:

«Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ».

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου του υπουργού Περιβάλλοντος με τους εργαζόμενους υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozani.tv με παρέμβαση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη το επεισόδιο έληξε και ο κ. Χατζηδάκης ξεναγήθηκε τον χώρο.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με… μαντινάδες που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

«Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω» είπαν οι εργαζόμενοι στον κ. Χατζηδάκη.

Και εκείνος τους απάντησε: «Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατείς και μπαίνεις στα παλάτια»

Όπως εξήγησε, η μαντινάδα αυτή σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές κ δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

Πηγή φωτό και βίντεο: e-ptolemeos.gr /kozani.tv /kozan.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ