Νέα κατάθεση “βόμβα” στην προανακριτική επιτροπή – Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος

Βαριές κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρεται να εκτόξευσε ο τέως εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε μία επίσκεψη του προς τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος φέρεται να του είπε πως «απέκτησε εξουσία επί ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ουδέποτε είχε ως τότε».

Ο ίδιος κατέθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψή του ότι του είχε ζητήσει να φτιάξει στοιχεία για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.

«Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο”!!! Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία”; απάντησε” Όχι όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”!!! Μου είπε έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λέω όχι. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι; Εμεινα εμβρόντητος. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι», φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Τι απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως “οι Εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους”.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, “ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά…”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, επισημαίνει πως “ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Για σοκαριστικές λεπτομέρειες, που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου και οι οποίες “παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης”, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΝΔ τονίζει πως “ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. “Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου” δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ