• Νέες "βόμβες" Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου

  4:14 μμ, Τετάρτη 22 Ιάν 2020 4:14 μμ, Τετάρτη 22 Ιάν 2020

  Νέα, σφοδρή επίθεση κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εξαπέλυσε η Ελένη Ράικου η οποία κατέθεσε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

  Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς που έχει μιλήσει για “συμβόλαιο θανάτου” εις βάρος της και εκβιασμούς από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, πως στόχος του ήταν η κατάλυση της δημοκρατίας.

  Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της επιτροπής Ιωάννη Μπουγά και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, η κυρία Ράικου φέρεται να είπε ακόμη, πως υπάρχουν κι άλλοι δικαστικοί που πιέζονταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

  Ι. Μπούγας: Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του λέει ότι έχετε κίνητρο. Τι κίνητρο έχετε για να καταθέτετε ό,τι καταθέτετε για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

  Ε. Ράικου: Κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν, σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον «Ρασπούτιν» και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ.

  Σε άλλο σημείο, φέρεται να απάντησε:

  Κ. Καραγκούνης: Μας είπατε ότι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου που εστίασε;

  Ε. Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι’ αυτό και έστησε την σκευωρία.

  Κ. Καραγκούνης: Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος παρέμβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;

  Ε.Ράικου: Σε άλλους επηρέαζε και σε άλλους που δεν μπορούσε να επηρεάσει ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές.

  Κ. Καραγκούνης: Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;

  Ε. Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις… Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.

  Κ. Καραγκούνης: Η επιμονή του κ. Παπαγγελοπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;

  Ε. Ράικου: Η όλη ζημιά είναι ότι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία.

  Πηγή: ant1news.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα