Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για τον αντικαπνιστικό νόμο

Προβάδισμα 14 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην ίδια έρευνα, που έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.211 ατόμων, το χρονικό διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2019, οι συμμετέχοντες απαντούν σε ερωτήματα αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 38,5% στην προηγούμενη έρευνα) έναντι 24% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (από 25% στην προηγούμενη έρευνα). Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστό 6% (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) και ακολουθούν, το ΚΚΕ με 5,5% (+0,5%), η Ελληνική Λύση με 4% (+0,5%) και το ΜέΡΑ25 με 3,5% (-0,5%).

Στην παράσταση νίκης, το 70% των ερωτηθέντων απαντά πως όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει, το 17% εκτιμά πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 3% απαντά “άλλο” και 10% “Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ”.

Στην ερώτηση για το “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σταθερά με 45% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με επίσης σταθερό ποσοστό στο 26%. Το 23% των ερωτηθέντων απαντά “Κανέναν από τους δύο” και το 6% “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.

Σε ερώτηση, εάν σε γενικές γραμμές “πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση”, το 63% απαντά “Σίγουρα σε σωστή” και “Μάλλον σε σωστή”, το 31% απαντά “Μάλλον σε λάθος” και “σίγουρα σε λάθος” και το 6% των ερωτηθέντων απαντά “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.

Σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο, το 61% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά πως “σίγουρα συμφωνώ” με το να εφαρμόζονται τα μέτρα και να ελέγχεται η τήρησή τους, το 14% απαντά “μάλλον συμφωνώ”, το 9% “μάλλον διαφωνώ”, το 8% “σίγουρα διαφωνώ” και ένα 8% απαντά “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.

Σε ό,τι αφορά στο Πανεπιστημιακό άσυλο και στην ερώτηση εάν “συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το νόμο αυτό”, το 50% απαντά “σίγουρα συμφωνώ”, το 16% “μάλλον συμφωνώ”, το 7% “μάλλον διαφωνώ”, το 16% “σίγουρα διαφωνώ” και το 11% απαντά “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ