Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν παρεμβάσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις – Ιστορική ευκαιρία τα 300 “ναι”

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, η κατάθεση του οποίου θα πρέπει να αναμένεται αμέσως μετά από την περάτωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης την προσεχή Δευτέρα.

Οι επαφές του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τους εκπροσώπους των κομμάτων έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ώρες με το βάρος να πέφτει κυρίως στο ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Κι αυτό γιατί στο Υπουργείο Εσωτερικών βλέπουν ως ιστορική ευκαιρία το ενδεχόμενο υπερψήφισης του νομοσχεδίου με 300 θετικές ψήφους.

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτήρισε μάλιστα ως πρόκληση αλλά και απολύτως εφικτό των στόχο των 300 λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι ώρα ευθύνης. Είναι μεγάλη πρόκληση να πάρει το νομοσχέδιο 300 ψήφους. Θα είναι πολύ καλό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος για τις 300 ψήφους γιατί τα κόμματα στέκονται με υπευθυνότητα και όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν παρεμβάσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις”.

Η τελευταία αναφορά του κ. Θεοδωρικάκου σε βελτιώσεις αποκάλυψε ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των σεναρίων τα οποία επεξεργάζεται το Υπουργείο είναι η χρήση του ΑΦΜ ως απόδειξη για τον δεσμό με την πατρίδα να είναι υποχρεωτική μόνο για τους ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ για τους μικρότερης ηλικίας να χρειάζεται απόδειξη τέτοιου είδους δεσμού μέσω ΑΦΜ από συγγενή α’ βαθμού.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ