Πλεύρης στον Realfm 97,8: Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να μην αντικαταστήσει τα μέλη θα δίνει δικαίωμα στον οποιονδήποτε να θέσει θέματα ακυρότητας

“Αν πάμε στον αυστηρό τύπο, που άκουσα και τον κ. Τσοβόλα να το λέει, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην πραγματικότητα εμείς προτείνουμε και αποφασίζει το δικαστικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει όμως γιατί βάσει του άρθρου 86, το δικαστικό συμβούλιο θα γίνει μόνο αν και εφόσον ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Άρα εμείς έχουμε τις εξουσίες του εισαγγελέα, δεν μπαίνουμε στην ιεραρχία, ούτε υπαγόμαστε στα δικαστικά όργανα, δεν παύουμε να έχουμε και τη λειτουργία της επιτροπής. Η επιτροπή λοιπόν κρίνει ότι δύο μέλη της έχουν λόγο εξαίρεσης γιατί ταυτόχρονα είναι και μάρτυρες” ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα συμπλήρωσε “αν πάμε στην αντίστοιχη διαδικασία του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δικαίωμα για εξαίρεση έχει ο εισαγγελέας. Άρα εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε συλλογικό όργανο”.

“Έχουμε βρει ένα πρόβλημα, το οποίο υπάρχει, εμείς προτείνουμε και ο πρόεδρος της Βουλής που βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού της Βουλής συγκροτεί τα όργανα, αυτός ζητάει την αλλαγή των ατόμων. Την προηγούμενη φορά, το 2010 το ΠΑΣΟΚ διευκόλυνε την κατάσταση και να σας πω και κάτι, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε πλειοψηφία θα μπορούσε να αποφασίσει ότι θέλει” ανέφερε.

“Αν κρίνει η επιτροπή ότι και εγώ πρέπει να είμαι μάρτυρας γιατί υπονοείται αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λέγεται ευθέως. Εάν αποφασίσει η επιτροπή αύριο ότι τον Πλεύρη κρίνουμε σκόπιμο να δώσει μαρτυρική κατάθεση, θα μπορούσα σαν νομικός να υποστηρίξω ότι μπορώ να είμαι συγχρόνως μάρτυρας και ανακριτής; Θα ήταν νομικά γελοίο αυτό” τόνισε.

“Θα μπορούσε να ήταν ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Λοβέρδος στη συγκεκριμένη επιτροπή και να λέγαμε ότι είναι στην αποφασιστική αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά;” συμπλήρωσε.

“Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας στο ίδιο άρθρο που έχει κώλημα για αυτόν που είναι κατηγορούμενος, έχει κώλυμα και για αυτόν που είναι μάρτυρας. Άρα όπως εμείς ορθώς δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε αυτά τα πρόσωπα, δεν το έχει και ο κ. Τσίπρας” σχολίασε.

“Πράγματι αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να μην αντικαταστήσει τα μέλη, θα δίνει ένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε να πάει να εξετάσει και αυτό το θέμα ακυρότητας. Άρα ο κ. Τσίπρας θα έχει επιλέξει προκειμένου να είναι σε μια πολιτική ακροβασία, αν είναι συγχρόνως μάρτυρες και ανακριτές κάποιοι, να θέσει θέματα ακυρότητας σε επόμενο στάδιο” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ