Μητσοτάκης: Εάν ο κ.Ερντογάν θέλει να κάνει επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα – ΒΙΝΤΕΟ

“Πρόθεση μου είναι να συναντήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη στα τέλη Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Παρά την ένταση, πρόθεση μου είναι πάντα να συνομιλώ, διότι μόνο όταν συνομιλείς μπορείς να παρουσιάζεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, τις θέσεις της πατρίδας σου ώστε να μπορείς να εκτονώνεις την ένταση και να βρίσκεις τελικά λύσεις οι οποίες θα είναι αμοιβαία αποδεκτές”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν νοείται να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη εκμαιεύοντας και προσπαθώντας να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για τη διαχείριση του προσφυγικού. Η Ευρώπη έδωσε πολλά χρήματα στην Τουρκία, 6 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια μία σωστής συμφωνίας η οποία έγινε μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, που ήταν αμοιβαία ωφέλιμη και για την Ευρώπη και για την Τουρκία. Αν χρειάζεται να συζητήσουμε με την Τουρκία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς αυτή η συμφωνία οικονομικά μπορεί να επεκταθεί, πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, όχι όμως με απειλές, με τσαμπουκάδες και όχι με μία γλώσσα η οποία δεν ταιριάζει σε σχέσεις καλής γειτονίας… Είναι πάντα καλύτερο να συζητάμε με την Τουρκία και εάν ο κ. Ερντογάν έχει πραγματική διάθεση να κάνει μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυτό είναι κάτι το οποίο πια θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα”.

Για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ότι έχει θέσει το ζήτημα σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις του και πως είναι θέμα ευρωπαϊκό.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ