Συνελήφθη για διαφθορά ο βασικός υποψήφιος για την προεδρία της Τυνησίας

Ένας από τους κυριότερους υποψηφίους για την προεδρία της Τυνησίας, ο επιχειρηματίας Ναμπίλ Καράουι, συνελήφθη χθες, ενάμιση μήνα αφότου του είχε ασκηθεί δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

“Δεκαπέντε περιπολικά απέκλεισαν τον δρόμο και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο του Ναμπίλ Καράουι. Ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά του ζήτηκαν κατόπιν να τους ακολουθήσει, λέγοντας ότι έχουν εντολή να τον συλλάβουν”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουσάμα Χλίφι, ένα στέλεχος του κόμματος Καλμπ Τούνες.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM, δικαστής διέταξε τη σύλληψη του Καράουι με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Το τηλεοπτικό κανάλι Nessma TV, που ανήκει στον επιχειρηματία, μετέδωσε ότι συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν στην Τύνδια.

Ο 56χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Σεπτεμβρίιου, μετά τον θάνατο του προέδρου Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, σε ηλικία 92 ετών. Τον Ιούλιο όμως του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Χλίφι, πολιτικός σύμβουλος του Καράουι, είπε ότι η σύλληψή του έγινε ενώ επέστρεφε στην Τύνιδα από την πόλη Μπέτζα.

Η εκλογική επιτροπή της Τυνησίας έχει εγκρίνει 26 υποψηφιότητες για τις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Σάχεντ και ο πρώην πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας είναι αρμόδιος για την εξωτερική και την αμυντική πολιτική της χώρας ενώ ο πρωθυπουργός που επιλέγεται από το κοινοβούλιο ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ