Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της – Της αναλογεί η αποτελεσματική διαχείριση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων – BINTEO

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, “η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Της αναλογεί όμως και μία ευθύνη, η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων”. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι “με πλήρη επίγνωση της αποστολής της κυβέρνησης και με την δικιά μας υποστήριξη είναι βέβαιο ότι το μεγάλο αυτό ζήτημα της μετανάστευσης, που ήρθε για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια, αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας θα τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής διαχείρισης”.

Ερωτηθείς, εάν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ικανοποιημένοι για τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε πως “η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη” και συμπλήρωσε πως “θέλω να πιστεύω ότι με την καλή βούληση, θετική προδιάθεση και με καλή συνεργασία, αυτό θα φέρει και θετικά αποτελέσματα”. O κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε ότι έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα Πρωθυπουργό για να καταλήξει λέγοντας πως “μπορεί να είμαι Ευρωπαίος Επίτροπος, να ομιλώ εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά πάντοτε η καρδιά και ο νους μου είναι στην πατρίδα μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ