Τσίπρας για διαδοχή Γιούνκερ: Η επιλογή Βέμπερ έφυγε από το τραπέζι – Ήταν διχαστική υποψηφιότητα

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν, σημειώνοντας πως η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ έφυγε από το τραπέζι.

«Η επιλογή Βέμπερ για την διαδοχή στην Κομισιόν έφυγε από το τραπέζι, γιατί δεν ήταν μια ενωτική αλλά μια διχαστική υποψηφιότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «λάθος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ και να επενδύει σε μια διχαστική υποψηφιότητα η οποία «είχε εκφραστεί εναντίον της Ελλάδας».

Είναι λάθος, είπε ο πρωθυπουργός, σε κρίσιμες επιλογές που αφορούν τη χώρα, αυτές να γίνονται με αμιγώς κομματικά κριτήρια.

«Στα κρίσιμα εθνικά θέματα πρέπει όλοι μας να κινούμαστε με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με κομματικές παρωπίδες», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τη νέα ηγεσία της Κομισιόν θα συνεχιστεί σε έκτακτη Σύνοδο στις 30 Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ