Λαφαζάνης κατά Βαρουφάκη: Νόμπελ μυθομανίας – Όχι στα κρυπτομνημονιακά υποστυλώματα του συστήματος

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον δεύτερο να κάνει λόγο για “μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας”, αναφερόμενος στη συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο “Ποντίκι”.

Σε δήλωσή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνει ότι “ο Γιάνης Βαρουφάκης ουδέποτε υποστήριξε την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήριζε καταστροφή, όπως ουδέποτε χρησιμοποίησε στα σοβαρά την σχεδιασμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, έστω ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των πιστωτών και ως πραγματική εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκομίσει κάποια οφέλη για την χώρα μας. Αντίθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάζοντας φαρδιά πλατιά από τον Φλεβάρη την υπογραφή του στην επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Α. Σαμαρά, και στην εξουσιοδότηση τον Ιούλιο στον Αλ. Τσίπρα να συζητήσει νέο πρόγραμμα, έστρωσε τον δρόμο, μαζί με την  αδιέξοδη και ζημιογόνα στο ενδιάμεσο διαπραγματευτική τακτική του, στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”.

Μάλιστα, μιλάει για μένος του Γ. Βαρουφάκη “όχι στο πρόσωπό μου αλλά προφανώς στις γνωστές απόψεις μου” και παραπέμπει “στα βιβλία του, όπου περιγράφει ανερυθρίαστα τις συνωμοσίες του για να μην αναλάβω οικονομικό υπουργείο και χαλάσω την καλή εικόνα της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας προς την τρόικα”.

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη “το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ολοφάνερο: Την ώρα που η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με ένα τέταρτο άτυπο αλλά πολύ χειρότερο μνημόνιο και το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ο ελληνικός λαός, παρά και ενάντια στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οφείλει να γυρίσει την πλάτη του τόσο στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους εκείνους που όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ένα παραπλανητικό πολιτικό πρόσωπο για να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστική λαϊκή διαμαρτυρία απέναντι στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και την νέα αποικιοποίηση της χώρας”.

Τι δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο “Ποντίκι” και ερωτηθείς εάν υπήρχε σημείο επαφής με την “εσωκομματική αντιπολίτευση της εποχής, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου κ.λ.π.,” ο κ. Βαρουφάκης, επισήμανε: “Ναι, εγώ τους σεβάστηκα απολύτως. Ήμουν αυτός ο οποίος πήγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κάθησα ώρες και τους μιλούσα. Εκείνοι ήταν πολύ επιθετικοί, εγώ ήμουν συντροφικός απέναντί τους. Σε προσωπικό επίπεδο νομίζω οι περισσότεροι είδαν τα πράγματα από τη δική μου τη μεριά. Διαφωνούσαν. Αυτό. Ποτέ δεν ήρθα σε σύγκρουση μαζί τους παρότι διαφωνούσα με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν πληρώνεις. Κάθησε τώρα να δεις, κάνε λογιστικό έλεγχο κι αν είναι επονείδιστο ή αν είναι επαχθές το χρέος… Δεν με ενδιαφέρει, βαριέμαι. Και μου λένε «εσύ δέχθηκες» τη «νομιμότητα» του χρέους. Μα είναι η γνώμη μου; Και η General Motors το δέχτηκε… Μπορούμε να προχωρήσουμε, παιδιά; Υπάρχει δικαστήριο για να πας να πεις το δίκιο σου ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο; Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην ΕΛΕ και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος. Ο Παναγιώτης ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του. Και μάλιστα στο βιβλίο μου, που θα το διαβάσεις, θα δεις ότι δεν αναφέρομαι πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω «αθωώσει» ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτώμενος εάν είχε βάση η υπόθεση του Νομισματοκοπείου, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: “Πώς δεν είχε βάση; Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ