Βαρουφάκης: Τις ανοησίες για το Νομισματοκοπείο τις έλεγε ο Φλαμπουράρης

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη “δείχνει” ως εμπνευστή της ιδέας για την υπόθεση του Νομισματοκοπείου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Ποντίκι.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε σημείο επαφής με την “εσωκομματική αντιπολίτευση της εποχής, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου κ.λ.π.,” ο κ. Βαρουφάκης, τονίζει: “Ναι, εγώ τους σεβάστηκα απολύτως. Ήμουν αυτός ο οποίος πήγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κάθησα ώρες και τους μιλούσα. Εκείνοι ήταν πολύ επιθετικοί, εγώ ήμουν συντροφικός απέναντί τους. Σε προσωπικό επίπεδο νομίζω οι περισσότεροι είδαν τα πράγματα από τη δική μου τη μεριά. Διαφωνούσαν. Αυτό. Ποτέ δεν ήρθα σε σύγκρουση μαζί τους παρότι διαφωνούσα με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν πληρώνεις. Κάθησε τώρα να δεις, κάνε λογιστικό έλεγχο κι αν είναι επονείδιστο ή αν είναι επαχθές το χρέος… Δεν με ενδιαφέρει, βαριέμαι. Και μου λένε «εσύ δέχθηκες» τη «νομιμότητα» του χρέους. Μα είναι η γνώμη μου; Και η General Motors το δέχτηκε…

Μπορούμε να προχωρήσουμε, παιδιά; Υπάρχει δικαστήριο για να πας να πεις το δίκιο σου ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο; Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην ΕΛΕ και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος. Ο Παναγιώτης ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του. Και μάλιστα στο βιβλίο μου, που θα το διαβάσεις, θα δεις ότι δεν αναφέρομαι πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω «αθωώσει» ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο”.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν είχε βάση η υπόθεση του Νομισματοκοπείου, απαντά: “Πώς δεν είχε βάση; Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ