Διαφωνίες για το debate – Ακόμη και η ημερομηνία “στον αέρα” – Όλο το παρασκήνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς συζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά είναι πολλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ακόμη και η ημερομηνία του debate βρίσκεται “στον αέρα”, καθώς εκείνη την ημέρα είναι πιθανόν να έχουμε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να δοθεί στους δημοσιογράφους η δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης, η δυνατότητα ερωτήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και να εφαρμοστεί ένα σύστημα καρτών. Δηλαδή, ένας πολιτικός αρχηγός εάν θεωρεί ότι δεν καλύφθηκε μετά και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις να σηκώσει μια κάρτα και να δηλώσει ότι θέλει να παρέμβει και να υποβάλει ερώτηση σε έναν άλλο πολιτικό αρχηγό.

Η ΝΔ συμφώνησε με τις διευκρινιστικές ερωτήσεις ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτική με τις άλλες δυο προτάσεις διότι θεωρεί ότι το debate θα εξελιχθεί σε… Μπεν Χουρ. Ενστάσεις διατύπωσαν και τα μικρότερα κόμματα, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Διαφωνίες υπήρξαν και για τα ονόματα των δημοσιογράφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για τους παρουσιαστές των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών και διατύπωσε την εξής πρόταση. Στο πρώτο μέρος του debate να υποβάλλουν ερωτήσεις οι παρουσιαστές των κεντρικών σταθμών και να υπάρξει ένα δεύτερο μέρος με άλλους πέντε δημοσιογράφους από εφημερίδες, ραδιόφωνα και site.

Η ΝΔ υποστήριξε ότι δεν μπορούν τα κόμματα να επιλέγουν τους δημοσιογράφους αλλά τα ίδια τα μέσα και διερωτήθηκε με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι δημοσιογράφοι από τα μέσα εκτός τηλεόρασης.Διαφωνία υπήρξε. σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και στις θεματικές ενότητες του debate. Η ΝΔ πρότεινε 4 ενότητες:

-οικονομία, επενδύσεις, εργασία-εξωτερική πολιτική και άμυνα -ασφάλεια και καθημερινότητα-υγεία και παιδείαΟ ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά διαφώνησε να τεθεί στον διάλογο το θέμα της ασφάλειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ