Υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Δεν έχει προηγούμενο τέτοιο… «απεταξάμην»

Υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες με ανακοινώσεις τους αρνούνται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου. Το γεγονός σχολιάζει ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνοντας ότι «είναι άλλη μία βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ».

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί το βράδυ της Δευτέρας αναφέρονταν σε δεκάδες υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς τους.

Το γεγονός προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από υποψηφίους που αναφέρονταν οι οποίοι ξεκαθάριζαν ότι είναι ανεξάρτητοι ή τουλάχιστον μη κομματικές υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών οι πρώην αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου, Γιώργος Καραμέρος και Πέτρος Φιλίππου, υποψήφιοι δήμαρχοι Αμαρουσίου και Σαρωνικού αντίστοιχα. Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Ραφήνας και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Μπουρνούς καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι με ανακοινώσεις των συνδυασμών τους εκφράζουν την έκπληξή τους για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αποποιούνται του «χρίσματος» από το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την αρνητική εικόνα εξεδόθη διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία αρνείται κάθε απόπειρα κομματικού καπελώματος των υποψηφίων.

«Στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές»

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν “απεταξάμην” και “μακριά από μας”.

Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων Δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα.

Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα “πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες” γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι “μάλλον κανένα”»…Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ