Νέα ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτική τροπολογία

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε σύσταση νέων τμημάτων πανεπιστημίων και πάλι μέσω βουλευτικής τροπολογίας προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, λίγη μόνο ώρα έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η αποδοχή των πρώτων τροπολογιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου έκανε αποδεκτή την τροπολογία με αριθμό 2841 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Σέλτσα και Μουμουλίδη με την οποία κάνει αποδεκτή την Ίδρυση Τμημάτων α. Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και β. Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα.

Η πρακτική του κ. Γαβρόγλου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή και αναμένεται να κυριαρχήσει και στη μεσημεριανή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ίδρυση των νέων τμημάτων ήταν σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. “Τα δύο τμήματα στη Φλώρινα και στην Κοζάνη είναι μετά από σύμφωνη γνώμη της Πρυτανείας. Για το τμήμα στην Έδεσσα υπήρχε αντίστοιχη συμφωνία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Για το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος, όντως ήρθε με τροπολογία του κ. Γκιόλα, ενημέρωσα εγώ τον Πρύτανη και όντως θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο” είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Η αιτιολόγηση του κ. Γαβρόγλου δεν έπεισε τη Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά να επιτίθεται εκ νέου στον υπουργό: “Αφού ήταν σε συνεννόηση γιατί δεν ήρθαν στο αρχικό σχέδιο και περνάτε με τροπολογίες τα ρουσφέτια σας;” είπε μιλώντας για νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ