Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει διαδικασίες-εξπρές για ένα νομοσχέδιο 1.200 σελίδων και ζητεί να αποσυρθεί.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε: “Το πρόβλημά σας είναι ότι είναι μεγάλο το νομοσχέδιο; Έπρεπε να μας το ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση” είπε προκαλώντας την ένονη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας: “Μα τι λέτε! Είναι στάση Μαρίας Αντουανέτας: Δεν έχετε ψωμί… να φάτε παντεσπάνι! Είναι προσβολή στη Βουλή!”

“Πού νομίζετε ότι είστε;” φώναξε ο Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής της ΝΔ με τον υπουργό να του απαντά “στο Κοινοβούλιο” και τον προεδρεύοντα της διαδικασίας Γιώργο Βαρεμένο να του αντιτείνει την ερώτηση: “Εσείς πού νομίζετε ότι είστε;”. Ο Βασίλης Κικίλιας του είπε: “Εσείς πού νομίζετε ότι είστε που προεδρεύετε έτσι;”

Ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε: “Σ’ εμένα λέτε;”

“Ναι, βεβαίως, εσείς, πού νομίζετε ότι είστε;” επέμεινε ο Βασίλης Κικίλιας.

“Έχετε λόγο να μην είστε ήρεμος μου φαίνεται”, είπε ο Γιώργος Βαρεμένος.

Παρενέβη ο Χ. Μπγιάλας , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που απευθυνόμενος στον Βασίλη Κικίλια του είπε: “Εντάξει το σόου, Βασίλη!” με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά: “Ενώ εσύ έχεις διαβάσει 1.200 σελίδες. Ψεύτη! Υποκριτή!”.

Ακολούθησε μετωπική με ΝΔ και ΚΚΕ.

Νωρίτερα πάντως υπήρξε κι άλλη ένταση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα να ανάβει τη σπίθα κατηγορώντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ