ΚΙΝΑΛ: Αφού οι “γέφυρες” κατέρρευσαν, η σκευωρία της Novartis επανέρχεται ως φάρσα

«Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του», αναφέρει σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα η Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι «απέτυχε οικτρά η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων».

Το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι τη Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων» και προσθέτει ότι «επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, “άκουσα”, “μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι’ αυτό οι ενέργειές γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει επιπλέον ότι η «μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του. Δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν».

«Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου και θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας»

Το ΚΙΝΑΛ ζητά να λάμψει η αλήθεια και να έλθουν όλα στο φως, επισημαίνοντας «μεθοδεύσεις και ραδιουργίες της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν» και δηλώνει ότι στηρίζει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου και θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας.

«Σήμερα στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής προσθέτοντας, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος «αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη».

Για το «σκάνδαλο» της Novartis το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «δεν διερευνήθηκε όμως υπάρχει». Αναφέρει ότι οι «κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όταν επί κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε και την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε στη Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης».

Τέλος, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων. Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».

«Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ