Κουρουμπλής: Σε λίγο ο ελληνικός στρατός θα εκπαιδεύει αυτόν των Σκοπίων

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια μίλησε στον ΘΕΜΑ 104, 6 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος της Βόρειας Μακεδονίας θα ελέγχεται από την Ελλάδα. «Το FIR Σκοπίων εφόσον θα ελέγχεται από την Ελλάδα, θα είναι σημαντικό για την Ελλάδα; Δεν είναι θετικό; Θα ήταν καλύτερο να το ήλεγχε η Τουρκία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι «σε λίγο τον στρατός τους, όποιος και αν είναι αυτός, θα τον εκπαιδεύει ο ελληνικός στρατός και αυτό έχει τη δική του σημασία και σημασιολογία».

«Η Ελλάδα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα των Βαλκανίων αποκόπτεται οριστικά η ελπίδα για να υπάρξει αλβανικός ή βουλγαρικός μεγαλοϊδεατισμός και ισχυρότατη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας», είπε ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας στο εάν έχει συμφωνηθεί ο Ελληνικός στρατός να εκπαιδεύει τον στρατό των Σκοπίων, είπε ότι «εγώ σας λέω αυτά που πιστεύω με βάση τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «κάποτε και σε ανύποπτο χρόνο είχα πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, έχει πολλούς λόγους οι κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση, με βάση τις αποδόσεις της οικονομίας, έχει τα περιθώρια να φέρει και άλλα μέτρα κοινωνικά. Θα τα υλοποιήσει μέχρι τον Οκτώβριο γιατί ο χρόνος αυτός της χρειάζεται. Δεν έχει κανέναν λόγο να πάει νωρίτερα σε εκλογές. Η οικογενειοκρατία της ΝΔ, θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ την καταλαμβάνει πολιτική αλλεργία όταν ακούει για κοινωνικά δικαιώματα αλλά δεν τολμούν να πουν ότι θα τα καταργήσουν. Με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ μας χωρίζει μεγάλο βάθος».

Για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, είπε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δοθούν περισσότερες εξηγήσεις. Σας το λέω αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εμπλοκές τέτοιου είδους. Από τη στιγμή που ανοίγει ένα θέμα, βεβαίως πρέπει να αποσαφηνιστεί. Επειδή ήταν φίλος του κ. Παππά σημαίνει ότι έχει ευθύνη εκείνος; Πολλοί τύποι αρέσκονται να φωτογραφίζονται με υπουργούς».

Πηγή: ΘΕΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ