Κουτσούμπας: Είναι υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μιλούν για στήριξη του παιδιού – BINTEO

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει ένα νέο ζευγάρι είναι το κύριο ζήτημα που επιδρά στην απόφασή του να αποκτήσει παιδιά, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα.

Σημείωσε ότι η συζήτηση είχε μπόλικες δόσεις υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καθώς οι κυβερνήσεις τους έχουν οδηγήσει τους νέους ανθρώπους να αναβάλουν τη δημιουργία οικογένειας λόγω της ανεργίας, της εργασιακής ζούγκλας και της μετανάστευσης. Ανέφερε ότι είναι υποκρισία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις να γίνεται λόγος για στήριξη του παιδιού όταν έχουν αφαιρέσει από το λεξιλόγιο των νέων τη μόνιμη και σταθερή εργασία και παρουσιάζουν σαν νέο και σύγχρονο την ευέλικτη εργασία, την αφαίρεση δικαιωμάτων και τα σπαστά ωράρια εργασίας.

Τόνισε ότι με το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει κυριολεκτικά, εκβιάζοντας νεοπροσλαμβανόμενες εργαζόμενες για να βάλουν στο ψυγείο τη χαρά της μητρότητας, ενώ αναφέρθηκε και στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν με απόλυση αν αντιμετωπίζουν δύσκολη εγκυμοσύνη.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπογράμμισε ότι διαγωνίστηκαν στη διδακτέα ύλη της ΕΕ για επιδόματα, κουπόνια και παροχές-ψίχουλα που παγιώνουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια. Σημείωσε ότι το Δημογραφικό αξιοποιείται για την υποταγή των εργαζομένων στις αντασφαλιστικές ανατροπές που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Πηγή: 902.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ