Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού η ενιαία απάντηση του λαού και της νεολαίας

«Το σύνθημα μας “ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά”, είναι σύνθημα – κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για όλες τις εκλογικές μάχες που θα δώσουμε ενιαία παντού, γιατί ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού και της νεολαίας, στην ενιαία επίθεση που δέχονται, η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στο Novotel, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Είπε ότι ο λαός με ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών που υπέστη, να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στον συμβιβασμό με τη φτώχεια, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και τον λαό, να εκφράσει τη γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, μπορεί να χτίσει πραγματικές γέφυρες που ενώνουν τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

«Αυτή τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα την ενώσουμε σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στις «ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές» που στήνουν οι δύο πόλοι του συστήματος και οι οποίες βολεύουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που αμφότεροι «παίζουν παιχνίδια με την ακροδεξιά», και τόνισε ότι «η ακροδεξιά, ο φασισμός, δεν αντιμετωπίζεται με τα δήθεν προοδευτικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στήνονται, τυχοδιωκτικά, προεκλογικά, για να παραπλανήσουν τον λαό», σημειώνοντας ότι «με αυτά τα μέτωπα, επιχειρούν να νεκραναστήσουν το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων Σημίτη – Παπανδρέου, να ξεπλύνουν το παλιό φθαρμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διάφορους τυχοδιώκτες γυρολόγους πολιτικούς».

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε αργά το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» και υπενθύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξεχείλωνε το “αντιμνημονιακό μέτωπο των αγανακτισμένων” γενικώς, για να τους χωρέσει όλους, μέχρι και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και νομιμοποιούσε στη συνείδηση των λαϊκών ανθρώπων την ακροδεξιά».

Υπενθύμισε ακόμα ότι «οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι καθοδηγητές των δολοφονιών συμπολιτών μας, προκαλούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα, ακριβώς δηλαδή όσα χρόνια κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «στρώνει έδαφος στην ακροδεξιά να πατήσει και να σηκωθεί» όταν «αποθεώνει τον “διαβολικά καλό” ακροδεξιό Τράμπ, όταν υπογράφει ΝΑΤΟϊκής κοπής συμφωνίες με σπέρματα αλυτρωτισμού και εθνικισμού, όταν σηκώνει τη σημαία των αμερικανονατοϊκών στα Βαλκάνια, όταν παραπλανά για τις δήθεν “αρχές της αλληλεγγύης και της ισότητας” μέσα στην ΕΕ, που αυτή έχει ως αρχή της την περιβόητη θεωρία των “δύο άκρων”, την εξίσωση του Ναζισμού με τον Σοσιαλισμό».

«Πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και την εξουσία του, όχι μόνο δεν φράζουν το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά τη θρέφουν ακόμα περισσότερο. Γιατί θρέφουν το ίδιο το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, επικαλούμενος και τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Βραζιλίας και υπογραμμίζοντας στη συνέχεια, «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση. Για να πατώσουν οι υποψήφιοι της σε Περιφέρειες και δήμους. Για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «καμία φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου”» προσθέτοντας «γι’ αυτό και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, το ερώτημα παραμένει το ίδιο: Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;”» Επισήμανε ότι επ’ αυτού «κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους».

Σημείωσε, επίσης, ότι η Τοπική Διοίκηση με την διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, επί κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως «φορομπηχτικός-φοροεισπρακτικός μηχανισμός» ενώ μέσω της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών και μαζί με αυτήν προχωρά η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την εντατικοποίηση της εργασίας και την αύξηση των εργατικών “ατυχημάτων” στα οποία «δήμοι και Περιφέρειες κατέχουν την τραγική πρωτιά».

«Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι η απάντηση του ΚΚΕ και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι «αντεπίθεση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις του όπως η ΕΕ, υλοποιούν τα κόμματα του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες».

Αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης το οποίο έχει ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και σημείωσε ότι «οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, γιατί είναι φιλολαϊκές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τους συσχετισμούς, για να πάρει ανάσα ο λαός μας, να δυναμώσει η πάλη του, για επιβάλει έναν άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως προτεραιότητα τις σύγχρονες ανάγκες του. “Κι αυτό είναι δυνατό να γίνει με άλλον προσανατολισμό και σχέδιο αξιοποίησης των αντικειμενικών δυνατοτήτων της εποχής μας και της χώρας μας. Με εμπιστοσύνη στις ικανότητες και δυνατότητες του λαού να τις οργανώσει. Με προϋπόθεση, ο λαός να έχει πραγματικά την εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά».

«Οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία, οι εκατοντάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το 5χρονο που πέρασε, έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων πρόβαλλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στον λαό» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διάφορα κόμματα – μπαλαντέρ σε αυτόν τον κάλπικο διπολισμό, επικεντρώνουν, στο ποια κυβέρνηση από το γνωστό αντιλαϊκό δίπολο, θα υπάρχει την επόμενη ημέρα» προσθέτοντας «εμείς αντιστρέφουμε το ερώτημα. Και απαντάμε: Όση σημασία έχει ποια κυβέρνηση και τι είδους κυβέρνηση θα είναι την άλλη μέρα, ακόμα ίδια και μεγαλύτερη σημασία έχει και το ποιά αντιπολίτευση θα υπάρχει την επόμενη ημέρα. Για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, όταν δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν αυτή τη στιγμή, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας πραγματικής φιλολαϊκής διακυβέρνησης, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».

Είπε ότι «αν η επόμενη κυβέρνηση είναι μία από τα ίδια είτε με αυτοδυναμία, κάποιων εκ των δύο, είτε με κυβερνητικές πλειοψηφίες- συγκολλήσεις σκορποχωρίων» θα «διατηρήσει τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, τους μνημονιακούς νόμους, θα εφαρμόσει όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Κομισιόν, θα μειώσει το αφορολόγητο και θα αυξήσει τους πλειστηριασμούς».

Για το ΚΚΕ «αδιαπραγμάτευτες, δεδομένες είναι μόνον οι ανάγκες του λαού μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση είναι «ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση» και «απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης με περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Ισχυρή φωνή του λαού παντού ή υποταγή στο σημερινό μίζερο, βάρβαρο κι αδιέξοδο δρόμο. Αυτό είναι το δικό μας δίλλημα, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά» τόνισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, καταλήγοντας «ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Τέλος, στη σημερινή εκδήλωση παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι: Ντουνιαδάκης Γιάννης, υποναύαρχος ε.α, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Κυρίτση Αγλαΐα, δημοσιογράφος, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Παπασωτηρίου Κώστας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής, Κατσακούλης Βαγγέλης, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάτρας, Σπαρτινός Δημήτρης, πανεπιστημιακός στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάτρας, Παλιούρας Γιώργος, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, Ιωαννίδης Γαβριήλ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη και Γεωργία Αγιλάρα, πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400 μ. και προπονήτρια στίβου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ