Κοτζιάς για Καμμένο: Υπάρχουν και άλλα απειλητικά sms – Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και για άλλους

Την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του κινήματος ”Πράττω” Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στο ρ/σ News 24/7, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να ανακαλέσει ή να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Παράλληλα, κάνοντας γνωστό ότι θα ακολουθήσει και αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε αποφασισμένος ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και για άλλους προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του και τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου χώρου. «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί τρίτους. Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί» είπε και υπογράμμισε: «Εγώ καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει».

«Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και στο «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και για το «πώς αντιμετωπίζεται -αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη- η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου που υιοθέτησε η ΝΔ, οι οποίες τον εμφανίζουν, όπως είπε, ότι εκβιάζει και εξυβρίζει εξίσου με τον κ. Καμμένο, και μάλιστα με όρους χαμαιτυπείου, ως «ψεύδη» με τα οποία «ο κύριος αυτός και το κόμμα της Ν.Δ. έχουν σκοπό να προσβάλουν εμένα καθότι με παρουσιάζουν ως πρόσωπο που διαπράττει ποινικά αδικήματα, της εξύβρισης και του εκβιασμού, χωρίς πραγματικά περιστατικά».

Αποσαφήνισε δε, ότι «δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο αλλά για δημόσια προσβολή σε έναν άνθρωπο ο οποίος καταφεύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει τη δημοκρατία στο δημόσιο χώρο και το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της τιμής και της αξιοπρέπειας του» υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο ο θύτης με το θύμα: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα στην εποχή όπου μια γυναίκα που βιάζεται φταίει αυτή γιατί έκανε “κολπάκια” ή ένας άνθρωπος ο οποίος εκδιώχνεται από τη δουλειά του φταίει αυτός επειδή είναι εξ ορισμού άθλιος», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τα απειλητικά SMS είπε ότι υπάρχουν και άλλα με ανάλογη απειλητική λειτουργία, παρατήρησε δε, ότι «το όλο κλίμα δεν είναι καλό, όπως δεν είναι καλά και τα δημοσιεύματα σε ορισμένα sites και σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα για τις ίδιες υποθέσεις, τα οποία επικαλείται ο κατηγορούμενος, όπως δεν ήταν καλά πράγματα και οι σφαίρες και τα αίματα που ελάμβανα». Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η ζωή μου και εγώ να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και να θεωρείται αυτό εκβιασμός».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ