Παππάς στον Realfm 97,8: Η χθεσινή και σημερινή ημέρα έχει τον χαρακτήρα ενός πολιτικού μνημόσυνου για την πατριδοκαπηλία

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο αλυτρωτισμός τελειώνει σήμερα το μεσημέρι. Επικυρώνεται η συμφωνία που ρητά βγάζει οποιαδήποτε σκιά στις σχέσεις των δύο χωρών, αυτό είναι σαφές και απόλυτο και δυστυχώς αυτή η τριακονταετής ταλαιπωρία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έχει σηματοδοτηθεί από την υποκρισία των πολιτικών ηγεσιών και τα ασύστολα ψεύδη προς τον ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο κόσμος που κινητοποιήθηκε ή έχει την ευαισθησία γύρω από αυτό το θέμα θεωρεί ότι αυτό που διεκδικούνταν σε σχέση με την τελική φάση της διαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής μας χώρας, αυτό είναι κάτι που έχει εγκαταλειφθεί ως στόχος από την ενδιάμεση συμφωνία και μετά, όπου τους έχουμε αναγνωρίσει ως ΠΓΔΜ” τόνισε.

“Να σταματήσουμε όλοι να φοβόμαστε τον βόρειο γείτονά μας, να δούμε σε αυτή την γείτονα – φίλη χώρα, μία χώρα η οποία επιλέγει να χτίσει στρατηγικούς δεσμούς με την Ελλάδα και όχι με άλλους, και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως χώρα και ως λαός. Να βάλουμε ένα τέλος στο φόβο επιτέλους” είπε ο κ. Παππάς.

“Η χθεσινή και η σημερινή ημέρα έχει τον χαρακτήρα ενός πολιτικού μνημόσυνου για την πατριδοκαπηλία. Χτίστηκαν καριέρες, κόστισε στην εξωτερική πολιτική, αλλά ευτυχώς οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι τουλάχιστον σε σχέση με το Μακεδονικό βγαίνουν στην ανεργία από σήμερα το μεσημέρι” πρόσθεσε.

“Τα προβλήματα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι επειδή τυφλώνονται από το πάθος τους ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση και τους είναι αδύνατον να ακολουθήσουν τη γραμμή που έχουν υπηρετήσει εδώ και 20-25 χρόνια σε διπλωματικό επίπεδο. Αυτό είναι το δομικό τους πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε τη γραμμή που είχε διαμορφωθεί, πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα νόμιζαν ότι μπορούν να πετύχουν οι προηγούμενοι, αυτό δεν το αντέχουν κάποιες δυνάμεις και φθάνουμε στην αλλοπρόσαλλη εκτίμηση ότι εμείς το Μακεδονικό το εφηύραμε ή το διαλέξαμε να το φέρουμε τώρα” σχολίασε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ στρίβει το τιμόνι αριστερά και προοδευτικά. Το στρίψιμο του τιμονιού αριστερά και προοδευτικά σημαίνει ότι διαμορφώνεις αυτές τις συμμαχίες που μπορούν να καταστήσουν πλειοψηφικό το πρόγραμμα της αριστερής διακυβέρνησης και της δίκαιης ανάπτυξης. Αν εννοείται και ρωτάτε αν μας ενδιαφέρει το άνοιγμα προς τον κόσμο και τα στελέχη που αυτοχαρακτηρίζονται και τοποθετούνται στην κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο η απάντηση είναι σαφώς και ναι” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ