Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Ο κ. Σαμαράς έκανε αεροπειρατεία στη ΝΔ

“Ο κ. Σαμαράς βγήκε και είπε πράγματα εξωφρενικά, μιλώντας με όρους πολιτικού ρεαλισμού”, είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Υπάρχει μία αφέλεια και μία ελαφρότητα στην περιγραφή μίας αντιπαράθεσης για ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής, μία κατάχρηση συναισθήματος, μία κακή χρήση ιστορίας και λόγια τα οποία δεν πρέπει να ακούγονται. Όταν συνεχώς οι βουλευτές της ΝΔ μιλούν για προδότες, Εφιάλτες αυτά είναι απαράδεκτα. Εγώ δεν λέω ότι τα λένε όλα και τα εννοούν, αλλά προκειμένου να φτιάξουν ένα μικρό βίντεο επτά λεπτών και να το παίξουν στην εκλογική τους περιφέρεια και να ικανοποιήσουν το κοινό, δεν βάζεις φωτιά. Τα ίδια λόγια λένε και οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι βέβαια τα εννοούν, είναι εναντίον του Κοινοβουλίου, της Δημοκρατίας, υπέρ των προνομίων και της ασυλίας. Ο άλλος όμως που είναι στο συνταγματικό τόξο πρέπει να είναι πιο προσεκτικός”, σημείωσε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε:

“Όταν βλέπεις αυτά τα φαινόμενα βάζεις μία γραμμή, την έβαλε η ΝΔ διά του Νίκου Δένδια και έκανε και δεύτερη παρέμβαση ο κ. Δένδιας… Δεν κερδίζεις τίποτα με το να βάλεις φωτιά. Αντιθέτως ο κ. Σαμαράς βγήκε και είπε πράγματα εξωφρενικά, μιλώντας με όρους πολιτικού ρεαλισμού. Είπε ότι ‘η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική’, δεν είναι καν γραμμή αυτή ούτε εθνική, ούτε της ΝΔ, δεν το είπε ο κ. Μητσοτάκης. Του έκανε αεροπειρατεία στο κόμμα ο κ. Σαμαράς… Αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς είναι υπονομευτικά για τη ΝΔ”.

Σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο Πάνος Καμμένος για απόπειρα διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Βούτση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Ο καθένας διαμορφώνει με το δικό του ήθος μία τακτική για να πάει μέχρι τις εκλογές. Δεν είναι σοβαρό και θα απαντηθεί και πολιτικά και από την κοινή γνώμη. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αρκεί να μην προσβάλει τη Δημοκρατία και τους ανθρώπους προσωπικά… Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής, αυτό εφαρμόζεται. Δεν μπορείς να παραβιάσεις τίποτα. Το ίδιο έγινε και με τη διάλυση της ομάδας του Ποταμιού. Δεν είδα να καταγγέλλει ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Νίκο Βούτση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ