• Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό και θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της

  7:37 μμ, Δευτέρα 31 Δεκ 2018 7:37 μμ, Δευτέρα 31 Δεκ 2018

  Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό και θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις προσδοκίες των πολιτών της» εξέφρασε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα, εκτός από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αναφέρεται ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται κατά περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κυβερνά από το 2015 με έναν αριστεροδεξιό συνασπισμό.

  Το τηλεγράφημα αναλυτικά:

  Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να δώσουν τέλος στον λαϊκισμό και τις δυνάμεις των άκρων. Αυτό είναι το καθήκον της μεγάλης πολιτικής οικογένειας της Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.

  Ο κ. Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του CSU στo Kloster Seeon στη Βαυαρία.

  «Το 2019 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία, το CSU και όλα τα κόμματα που ανήκουν στη μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), έχουν την υποχρέωση όχι απλώς να αντισταθούν στον λαϊκισμό και τις δυνάμεις των άκρων, αλλά να εκφράσουν τις ανάγκες της εποχής μας», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

  «Για να πορευτούμε όλοι μαζί με ανοιχτό πνεύμα για μια Ευρώπη που βρίσκεται κοντά στους πολίτες της, ανταγωνιστική και ισχυρή στη διεθνή σκηνή» πρόσθεσε.

  «Αλλά το 2019 θα είναι επίσης και μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο, ένα νέο κοινοβούλιο θα εκλεγεί στη χώρα η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν και νωρίτερα. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται κατά περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κυβερνά από το 2015 με έναν αριστεροδεξιό συνασπισμό.

  «Είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου θα υπερβεί τον λαϊκισμό και θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις προσδοκίες των πολιτών της» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα