• Η συγγνώμη Γρηγοράκου σε Καββαδία για το «σκάσε ρε τσόκαρο» - Τι αποφάσισε η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής

  9:50 μμ, Τετάρτη 19 Δεκ 2018 9:50 μμ, Τετάρτη 19 Δεκ 2018

  Καθαρή την βγάζει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που είχε αποκαλέσει «τσόκαρο» την Αννέτα Καββαδία.

  Το θέμα απασχόλησε την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής μετά την επιστολή που είχε στείλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Βούτση, ζητώντας να του επιβληθεί μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

  Ο κ. Γρηγοράκος δεν παρέστη στη συνεδρίαση κι έστειλε υπόμνημα, στο οποίο περιγράφει το περιστατικό, αναγνωρίζοντας πως η συμπεριφορά του ήταν εκτός κοινοβουλευτικών ορίων.

  «Ενώ, λοιπόν, ο κ. Σκανδαλίδης απαντούσε στον κ. Τσακαλώτο, ευρισκόμενος πίσω από τον κ. Σκανδαλίδη άκουσα και στη συνέχεια είδα τη συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ κα Αννέτα Καββαδία, να έχει υψώσει το χέρι της προς την κατεύθυνση του ομιλούντος κ. Σκανδαλίδη και με οργίλο ύφος να λέει επί λέξει «Κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια με τον Βενιζέλο λες», αναφέρει στο υπόμνημα ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και προσθέτει: «Η απρόκλητη και προσβλητική λεκτική επίθεση της κας Καββαδία προς τον συνάδελφό μου με εξόργισε... Απώλεσα προς στιγμήν την ψυχραιμία μου και απευθυνόμενος προς την κα Καββαδία της είπα « Πώς μιλάς εσύ έτσι για τέτοιους κοινοβουλευτικούς άνδρες! Κάτσε κάτω τσόκαρο». Αντιλαμβανόμενος αμέσως ότι παρεκτράπηκα, ζήτησα να διαγραφούν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά και βέβαια στη συνέχεια αναγνώρισα δημόσια το λάθος μου και ζήτησα συγγνώμη».

  Η κ. Καββαδία ωστόσο, από την πρώτη στιγμή είχε διαψεύσει πως αποκάλεσε τον κ. Γρηγοράκο «γελοίο» και πως ξεκίνησε εκείνη τον καβγά.

  Στη συνεδρίαση της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Τάσος Κουράκης εμφανίστηκαν με διαφορετικές γραμμές, ζητώντας η μεν πρώτη να λήξει το θέμα μετά τη συγγνώμη του κ. Γρηγοράκου και ο δεύτερος να του επιβληθούν κυρώσεις. Η πρότασή του προκάλεσε αντιδράσεις στη ΔΗΣΥ που μαζί με τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων ανέφεραν ότι η κ. Καββαδία ξεκίνησε πρώτη τον καυγά και πως αν γίνει δεκτή η πρόταση Κουράκη θα ζητούσαν να κληθούν μάρτυρες -βουλευτές να καταθέσουν για το περιστατικό. Πρόσθεσαν δε, πως σε αυτή την περίπτωση θα ζητούσαν να εξεταστούν και αντίστοιχες επιθέσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία που είχε πει «αυτά που λες είναι γελοία, να πάρεις φάρμακα».

  Τελικά έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική λύση του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος αν και χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική την συμπεριφορά του Λεωνίδα Γρηγοράκου, είπε πως μετά την συγνώμη που ζήτησε το θέμα διευθετήθηκε εντός Κοινοβουλίου.

  Πηγή: ant1news.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα