• Νέα κόντρα Γεωργιάδη – Βαξεβάνη

  9:06 μμ, Τετάρτη 19 Δεκ 2018 9:06 μμ, Τετάρτη 19 Δεκ 2018

  Νέα κόντρα ξέσπασε στο Twitter ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη μετά την απόφαση του υπ' αριθμ. 5131/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά την αγωγή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά του εκδότη της εφημερίδας "Documento".

  Συγκεκριμένα, σε tweet του ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήριζε τον Κώστα Βαξεβάνη «αληθινό μάγο» και ανέφερε πως πανηγυρίζει τόσο ο ίδιος, όσο και «ο κολλητός του ο Παύλος», για άλλη μια καταδίκη του για συκοφαντία. Οπως σημειώνει ο κ.Γεωργιάδης, ο Κ.Βαξεβάνης καταδικάστηκε ως συκοφάντης και υποχρεούται να καταβάλλει 5.000 ευρώ μετά από αγωγή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη.

  Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συνόδευε το δημοσίευμα του Κ.Βαξεβάνη με το σχόλιο «εμ, έτσι εξηγούνται τα νεύρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ολα αληθινά και με τη βούλα του δικαστηρίου.

  Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

  Στην ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη απάντησε ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέροντας ότι καταθέτει μήνυση και αγωνιστική στον αντιπρόεδρο της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «ψευδώς διαδίδει ότι καταδικάστηκα φια συκοφαντική δυσφήμηση στην υπόθεση με την Γκραμπόφσκι εν αντίθεσει με τους "κύκλους της ΝΔ" που τα διαδίδουν ανωνύμως, ο ίδιος επέλεξε να πάρει πάνω του τη βρωμιά».

  Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «η υπ’ αριθμ. 5131/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της Κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του κ. Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά».

  Οι ίδιες πηγές σημείωναν ακόμα ότι «η απόφαση δέχθηκε επίσης ότι η Κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, δέχεται ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

  Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την Κα Γκραμπόφσκι.

  Πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της Κας Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης. Από σήμερα, ο κ. Βαξεβάνης και με δικαστική βούλα είναι πλέον κοινός συκοφάντης».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα