Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Θα φτάσουμε σε εξιχνίαση της επίθεσης στον ΣΚΑΪ – Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία

“Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον συγκεκριμένο σταθμό ήταν κίνηση αμυντική και όχι επιθετική” δήλωσε σχετικά με το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Χρειάζεται κανείς να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας συνεχώς αλλά παρόλα αυτά, και είναι υποχρέωση μου αλλά και αυθόρμητη διάθεση, αντιλαμβάνεστε ότι είναι άλλο η πολιτική διαφωνία και άλλο τα ζητήματα τρομοκρατίας. Είναι άλλο τα πλήγματα στην πολυφωνία και βεβαίως πλήγματα στη Δημοκρατία” ανέφερε σχετικά με την επίσκεψή της στον ΣΚΑΪ μετά την έκρηξη.

“Υπάρχει ζήτημα τόνων και φρασεολογίας στον δημόσιο λόγο. Υπάρχει σοβαρό τέτοιο ζήτημα διότι ξέρετε όταν η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους ύβρεων συχνά και θα σας θυμίσω μόνο τα κοσμητικά επίθετα και τα καλολογικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται και από δημοσιογράφους για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, για υπουργούς, για βουλευτές, τα οποία τα θεωρώ απαράδεκτα. Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ήταν αμυντική κίνηση και όχι επιθετική. Θα πρέπει ο πολιτικός διάλογος όσο κι αν διαφωνεί κάποιος με κάποιον άλλον, να τηρεί τους κανόνες, αλλά θα πρέπει τα ΜΜΕ να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας, οι οποίοι στην προκειμένη είχαν ξεπεραστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να συνεχίζεται. Παρόλο που συνέβη. Ούτε το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΪ είναι μια ευχάριστη κατάσταση, ούτε το εμπάργκο στην ΕΡΤ από την άλλη πλευρά διότι κάποιος υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ζητήματα που δεν ευνοούν τη Δημοκρατία. Ωστόσο, πρέπει καθένας να είναι προσεκτικός, αυτά που εκστομίζονται καθημερινά είναι δραματικά” συμπλήρωσε.

“Αυτή είναι μια επίσης δραματική δήλωση, την οποία δεν μπορώ να κατανοήσω. Δηλαδή όποιος προσπαθεί να κάνει χρήση της τρομοκρατίας και των αποτελεσμάτων της τρομοκρατίας για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι από αυτό, επιεικώς θα το χαρακτηρίσω απαράδεκτο. Ξέρετε ότι η Δημοκρατία δεν συνομιλεί , δεν παίρνει παραδείγματα και κυρίως δεν υποκινείται από την τρομοκρατία” είπε σχετικά με την δήλωση του κ. Αλαφούζου.

“Διαφωνώ πλήρως με τον τρόπο έκφρασης στον δημόσιο λόγο πολλών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι νομιμοποιητική βάση τρομοκρατικών ενεργειών. Ωστόσο, οι τόνοι αυτοί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο δημόσιο λόγο. Δεν θέλω να επαναλάβω λέξεις και εκφράσεις που ακούγονται από βουλευτές της ΝΔ, αντιπροέδρους της ΝΔ και δημοσιογράφους αρκετά συχνά. Δεν καταδέχομαι να επαναλάβω τις εκφράσεις αυτές” σχολίασε.

“Βρίσκομαι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και σε συνεχή επικοινωνία, ούτως ώστε βήμα – βήμα να παρακολουθώ και να γνωρίζω τα συμπεράσματα. Είναι νωρίς, δεν υπάρχουν συμπεράσματα, να πω ότι διάφορα που ακούγονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι υπάρχουν συμπεράσματα και πιθανότητες, απολύτως δεν ισχύουν. Πιστεύω και ξέρω ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είμαι βέβαιη ότι θα φτάσουμε σε εξιχνίαση της υπόθεσης, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα και ότι ακούγεται ως εκτίμηση δεν ισχύει” υπογράμμισε.

“Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες υποστηρικτικές δεν έπαψαν ποτέ να κάνουν εντατικές προσπάθειες απέναντι στο ζήτημα της τρομοκρατίας” ανέφερε.

Σχολιάζοντας το άρθρο της Καθημερινής και αν υπάρχει ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης απάντησε “είναι ένα ανόητο μύθευμα, ανόητο και επικίνδυνο. Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία, αυτό δεν αποδεικνύεται πουθενά και δεν έχει αποδειχθεί διαχρονικά στις δράσεις της Αριστεράς. Τώρα, αν κάποιοι διότι έχουμε ακούσει και διάφορα τρελά, έχω ακούσει ότι σήμερα υπάρχει ανοχή για να στήσουμε εμείς, να εκκολαφθούν όλες αυτές οι ομάδες ούτως ώστε αν και όποτε έρθει στα πράγματα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, τότε να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτές τις ανοησίες προφανώς και γελοιοποιούμε τη συζήτηση. Αν είναι δυνατόν, τι κέρδος θα είχε ο οποιοσδήποτε από τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτές τις ανοησίες δεν μπορώ ούτε να τις ακούω”.

“Τα αυτονόητα, είναι δυσεύρετα δυστυχώς, το αυτονόητο πρέπει κάποιος να το αποδεικνύει συνεχώς. Δεν θέλω να είμαι σε αυτόν τον ρόλο” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ