Γαβρόγλου: Θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους – Νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου στους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και στους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των επαφών του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους φορείς της Εκκλησίας, ενώ με τους κληρικούς θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου επί ενός νέου κειμένου που θα διαμορφωθεί.

«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης. «Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε.

Οι κληρικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία. Τηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής ενόψει του νέου κειμένου και της συνάντησης που ορίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ