Γαβρόγλου στον ΑΝΤ1: Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ιερέων – ΒΙΝΤΕΟ

«Μετά το πλαίσιο συμφωνίας με την Εκκλησία, άνοιξε ένας νέος γύρος διευκρινιστικών επαφών που θα κλείσει την ερχόμενη Τρίτη κατά τη συνάντηση με τον Ιερό Σύνδεσμο Ιερέων», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Το τρίπτυχο των συναντήσεων κατά τον κ. Γαβρόγλου είναι: Να εξορθολογίσουμε τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, να διασφαλίσουμε δικαιώματα και να νοικοκοκυρέψουμε τα οικονομικά.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε χωρίς να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ιερέων. Τυπικά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά εμείς θα κάνουμε οργανικές θέσεις για τους ιερείς».

Ως προς τις αντιδράσεις από το Φανάρι για το υπό αναθεώρηση αρθρο 3 του Συντάγματος εκτίμησε ότι «η θρησκευτική ουδετερότητα δεν υπονομεύει την υπάρχουσα κατάσταση αλλά την ενισχύει.

Αναφερόμενος στο μαθητικό κίνημα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε πως «Δεν έχουμε πει οτιδήποτε για τις καταλήψεις των σχολείων. Επισημαίνουμε, όμως ότι η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται τις μαθητικές κινητοποιήσεις και η Νέα Δημοκρατία σιγοντάρει την ΧΑ».

Όπως εξήγησε «Βορίδης και Γεωργιάδης έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια, όταν, όμως, η ΝΔ είδε ότι οι καταλήψεις αφορούν μόνον το 13% των σχολείων έβγαλε τον Χατζηδάκη να τα μαζέψει».Τέλος, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε το δημοκρατικό τόξο να συσπειρωθεί απέναντι στον φασισμό με το νέο πρόσωπο.

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ