Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πιο δηλητηριώδης αντίπαλος της Αριστεράς

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε τους παλιούς του συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια» και παράλληλα κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συμπόρευση.

Σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει ότι το πλεονέκτημα της ηθικής υπεροχής της Αριστεράς σαπίζει όσο το κυβερνών κόμμα αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, αποδίδοντάς της την ευθύνη για την «ατμόσφαιρα βούρκου» που έχει καλλιεργηθεί με «τη σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό». «Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογράμμισε.

Επίσης, ανέφερε ότι σε θέματα, όπως οι σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας κ.ά., χρησιμοποιούνται κλασικές μεθόδους δικομματισμού που στοχεύουν στην αποφυγή της συζήτησης αυτών που απασχολούν τους πολίτες και τη χώρα «διότι δεν έχουν να προσφέρουν ούτε μισή νέα ιδέα».

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα» και απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα κυβερνητικά στελέχη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος στο ηθικό πλεόνασμα της Αριστεράς, επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει. Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της Αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογράμμισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για τον αναγκαίο συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές το 2015 σημειώνοντας ότι «η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα» για να συμπληρώσει ότι τώρα «είναι αργά για δάκρυα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ