Λεβέντης στον Realfm 97,8: Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε τη λεγόμενη ουδετερότητα – Είναι μια υποχώρηση όμοια με αυτή που έκανε ο Τσίπρας στα Σκόπια

“Είμαι αρνητικός γιατί πιστεύω ότι έγινε μια συναλλαγή μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσίπρας προσέφερε στους μητροπολίτες απόλυτη ισχύ και καταπιεστική ισχύ επί του κατωτέρου κλήρου θα έλεγα. Και οι κληρικοί γίνονται πια ιδιωτικοί υπάλληλοι” δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την λεγόμενη ουδετερότητα, δηλαδή παύει η επίσημη Εκκλησία να είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, και γίνεται η Ορθοδοξία όπως οι Ιαχωβάδες, όπως όλα τα άλλα δόγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, που καλώς υπάρχουν αλλά όχι επί ίσοις όροις με την Ορθοδοξία” ανέφερε.

“Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Αμβρόσιος. Είμαι ευσεβής άνθρωπος, με ενδιαφέρει η πίστη. Εκτιμώ τον Αρχιεπίσκοπο αλλά δεν έπρεπε να δεχθεί να παύσει να είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, αυτό είναι μια υποχώρηση που είναι όμοια με αυτή που έκανε ο Τσίπρας στα Σκόπια, που παρέδωσε τη Μακεδονία. Ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο από εμένα για την πίστη. Όση φιλία κι αν έχω με τον Αρχιεπίσκοπο δεν μου αρέσει αυτή του η ενέργεια, το ότι δέχθηκε την ουδετερότητα για να πάρει οικονομική ισχύ” τόνισε.

Αναφορικά με την απελευθέρωση 10.000 θέσεων στο δημόσιο, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασε ότι “Αυτό ήταν το γελοίο του πράγματος. Η Εκκλησία πια θα βασίζεται στην επιδότηση που θα παίρνει και στα όποια έσοδα από την αξιοποίηση. Θα φοβούνται οι νέοι να πηγαίνουν για παπάδες όταν θα είναι ακάλυπτοι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ